Prvo vam se ne sviđa, a onda…

Pre nekog vremena upoznali ste nekog novog dečka ili devojku. S odbojnošću ste se izmakli, ili ih bar s odbojnošću posmatrali. Nisu vam se dopali, nimalo; a još manje vas je oduševilo što ćete ih prilično često viđati, makar to bilo i samo usput, jer su se doselili u vaš komšiluk, ili prešli u vašu školu. Bljak. Ružni su. Ne sviđa vam se kako izgledaju, kako se oblače, kako se kreću. Ni način na koji govore (a ni ono što pričaju) vam nije simpatičan.
Pa, ništa. Znate i sami da ne može baš svako iz vašeg okruženja da vam se dopada. Jednostavno ćete ih izbegavati i gotova stvar. Nije da su baš morali da se tu dosele (ili da pređu u vašu školu, ili, još gore, oboje), ali tu ništa ne možete. Jedino što možete jeste da ih izbegavate u što širem luku. Upravo to i planirate da učinite.
Vreme prolazi i, po principu svako čudo za tri dana, prestanete da primećujete antipatičnog novajliju. Postane samo još jedna od osoba koje ne primećujete; znate da su tu negde, ali su totalno nebitni. Toliko nebitni da ste čak i zaboravili koliko su vam bljak delovali na početku – jednostavno, ne primećujete ih. Kao da ih i nema.
Onda se nasmejete nečijem mnogo dobrom vicu, bilo da je ispričan u školi, na žurki ili na nekom trećem mestu. Možda neko kaže nešto što vam se jako dopadne, nešto o čemu vredi razmišljati ili uradi nešto super "kul". U svakom slučaju, oduševite se. Dok ne primetite ko je ta osoba – da, baš ona koja vam je nekad bila "joj, užas!". Počnete da više primećujete tu osobu i s vremenom primetite još nešto – zaljubili ste se u tog dečka ili devojku. Od svih mogućih iz vašeg okruženja, baš ste u njih našli da se zaljubite! Pitate se šta to nije u redu s vama – jeste li poludeli? Šta se to dešava?
Ne brinite; sve je u redu s vama. Osećanja nisu nešto što je moguće kontrolisati, a nisu ni nepromenljiva. U redu, u početku vam se nisu sviđali, ali to je bio samo prvi utisak. S vremenom ste ih bolje upoznali i shvatili da imaju neke osobine koje vas privlače. To je sve normalno i čak se ne dešava ni nešto posebno retko. I, šta sad?
Zna se. Treba utvrditi da li i oni osećaju prema vama ono što vi osećate prema njima (a ako vas još nisu primetili, potrudite se da vas primete), prići im i… Flert može da počne – a onda, nadamo se, i nešto više! Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.