Raskid preko poruke

Upoznate negde dečka ili devojku koji vam se dopadnu. Nakon nekog vremena, počnete i da se zabavljate (nebitno ko je kome prvi prišao). Lepo vam je. Ma, super vam je! Puno se smejete zajedno, tu su i poljupci, maženja, sve je super. Onda vam jednog dana (ili noći) stigne SMS poruka od tog dečka ili devojke. Radosno gledate šta je, naviknuti na gomilu stvarno gotivnih poruka koje redovno dobijate od njih, kad ono – naprasno vas više ne vole i raskidaju sa vama!
Zvuči kao nešto iz loše serije, zar ne, ili iz neke ružne šale? Svakako, ne zvuči kao nešto što bi iko ikada stvarno uradio – hej, pa ne raskida se preko SMS-a! Verovali ili ne, dešava se i to. U stvarnom životu, ne samo u seriji ili nekom tamo članku. Nije nikakva novost da se to dešava; dok još uvek nisu postojali mobilni telefoni, to se radilo preko kratkih pisanih poruka. Čak i tada je to delovalo kao loš vic, kao: "Ma, daj, niko nije toliki kreten da tako raskine!"
Pitanje je šta uraditi kad neko na taj način raskine sa vama? Zbog načina raskida, pitate se da li je to stvarno; da nije možda stvarno u pitanju šala, ma koliko loša i neukusna bila? Slabe su šanse za to. Mada je teoretski moguće da se neko tako ružno našali sa vama (u tom slučaju razmislite da li zaista želite da budete sa takvom osobom), mnogo je verovatnije da se radi o pravom raskidu. Dakle, vraćamo se na pitanje: šta sad?
Ono što bi trebalo da znate, i to odmah, jeste to da je osoba koja na takav način raskida, i tako naglo, još uvek veoma nezrela – običan klinac (ili klinka). Mogu oni da budu i slatki i simpatični, moglo je vama da bude jako lepo s njima – ali u pitanju su jako nezreli ljudi, suviše nezreli da bi imali predstavu o tome šta veza znači. Pošto su tako nezreli, nije nemoguće da su se isprepadali od toga što su uopšte u vezi i pobegli glavom bez obzira.
Na vama je da razmislite koliko vam tako nezrela osoba znači i koliko može da vam znači. Svakako da ne bi bilo loše da još jednom razgovarate s tom osobom, da joj kažete kako se osećate i da joj objasnite da je SMS poruka veoma ružan način za raskid. Šta posle toga? Ako vam se čini da postoji šansa da do veze ponovo dođe i da su taj dečko ili devojka tako postupili iz straha od veze, a ne zato što su arogantni i nije ih briga kako se vi osećate, možda bi čak i obnavljanje veze došlo u obzir.
Ako za sebe ipak želite nekog zrelijeg (ili neku zreliju), ili procenite da se ne radi toliko o nezrelosti koliko o aroganciji, poželite toj osobi srećan put i nastavite sa svojim životom – bez njih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.