U trendu

Ravnoteža između prijatelja i voljene osobe

Kada ste u vezi, desi se da vas prijatelji optužuju da ih zanemarujete na račun voljene osobe, ili vas dečko ili devojka optužuju da ih zanemarujete na račun prijatelja, ili oboje. U principu, najbolje je ako možete da napravite kakvu-takvu ravnotežu.

Kakvu ravnotežu? Tako da se nekad viđate s prijateljima, a nekad sa dečkom ili devojkom. Nekada mogu da postoje i zajednički izlasci, zavisno od toga kakvi su planovi (ako je dogovor da izlaze samo devojke, ne možete samo vi da povedete dečka, ali ako izlazi mešano društvo, možete da povedete i njega).
Nijedan normalan prijatelj ili prijateljica neće vam zameriti ako nekad odbijete da se vidite s njima zato što se vidite s dečkom ili devojkom. Isto tako, nijedan normalan dečko niti normalna devojka neće vam zameriti ako im nekada kažete da ne možete da se vidite s njima jer se viđate s prijateljima. Ono što najčešće napravi problem jeste kad neko ode ekstremno u jednu stranu. Recimo, kad god njene drugarice izlaze, ona mora da izađe s njima, i tada će svaki put odbiti da se vidi s dečkom. Ili, suprotna varijanta – otkako su se njih dvoje smuvali, prijatelji kao da su prestali da postoje za njih, nikuda i ne izlaze, samo su ili kod njega ili kod nje, i ni sa kim se ne viđaju.
Ukoliko situacija ode u neki od opisanih ekstrema, normalno je da će se prijatelji ili voljena osoba žaliti (u zavisnosti od toga koga zanemarujete), i nije neobično ni da zbog zanemarivanja izgubite prijatelja ili voljenu osobu – niko ne želi da se oseća kao da se viđate s njom/njim samo kad nemate sa kim drugim da se vidite, pa ajde, mogu i oni da prođu.
Moguće je, i ako ne idete ni u jedan od opisanih ekstrema, da se neko oseti zanemareno, i to vam zameri. Sve što tada možete jeste da objasnite toj osobi da vam je stalo do nje, volite je, ali vam je potrebno da se viđate s još nekim ljudima – i da se nadate da će to prihvatiti, pošto ima onih koji hoće da se, bilo da su vam prijatelji ili voljena osoba, samo njima posvetite.
Teško je udovoljiti svima – sve što možete jeste da date sve od sebe i da nikoga drastično ne zanemarujete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.