U trendu

Reakcije kada vas varaju (2)

Pisali smo o tome koliko boli kada vas prevare i zašto to toliko boli. Pisali smo i o tome kakve su najčešće reakcije kada vas prevare, a danas možete čitati o tome šta pokušati kako bi bol prošao i kako biste se oporavili.
Pokušajte da ne upadnete u zamku nepoverenja prema svakom, bežanja od bilo čega ozbiljnog, vezivanja za onoga ko vas je povredio jer ko zna koliko bi vas povredio neko drugi. I nemojte misliti da ste vi krivi za to što ste prevareni. Niste. Čak i ako su vaš dečko ili devojka bili jako nezadovoljni u vezi s vama, to nije razlog za prevaru. To može biti razlog za svađu (mada je bolji miran pokušaj da se problemi reše) ili razlog za raskid – ali ne i za prevaru. Šta učiniti nakon što vas prevare?
Pokušati da to prebolite. Hoćete li oprostiti prevaru i nastaviti vezu na vama je da odlučite, ali ono što bi svakako trebalo uraditi jeste to da malo ugađate sebi (ne, ovo ne znači da treba i vi da prevarite iz osvete – time se ništa dobro ne postiže, nećete se čak ni osećati stvarno dobro nakon toga). Da mazite i pazite sebe kao i posle povrede bilo koje vrste, kako biste se brže oporavili. Ne dopustite da vam bude poljuljano samopouzdanje i nemojte se vezivati za nekog ko vas konstantno povređuje. Ne kažemo da s osobom koja vas je prevarila morate smesta raskinuti, ali ako vas konstantno vara ili na drugi način povređuje, nemojte birati „poznato zlo“ – ne birajte zlo uopšte.
Družite se malo s raznim ljudima. Ne morate smesta otvarati dušu pred njima, ali družite se, tako ćete uvideti da na svetu ima još prijateljski nastrojenih osoba, da neće svako pokušati da vas povredi. Vremenom, nakon što bol umine, počećete da osećate da biste možda i mogli nekome da poverujete, da biste možda i mogli malčice da se otvorite. Ako želite da to ide sporo, to je sasvim u redu. S otvaranjem i ne treba žuriti. A onda, u jednom trenutku, otkrićete da ste ponovo u lepoj vezi i da ste ponovo srećni.
Samo hrabro!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.