Rekreacija s tatom – šoping s mamom

Neki tinejdžeri imaju baš super odnos s roditeljima, imaju zajedničke rituale s njima, zajedničke aktivnosti… Takvi su pravi srećnici, jer su uvek sigurni u roditeljsku ljubav. Ako su vaši roditelji prezaposleni, pa ih i ne viđate nešto puno, a i kad ih vidite, preumorni su čak i za razgovor – ne očajavajte! Oni jesu umorni, ali novac koji zarađuju napornim radom zarađuju i za vas i svakako vas vole. Vrlo je verovatno da bi voleli da provode više vremena s vama – kad samo ne bi bili toliko iscrpljeni svakodnevnim obavezama. Ukoliko je i vaša želja da provedete više vremena s roditeljima, da budete bliži s njima, aktivirajte se malo i pokušajte da im pomognete.
Majka: pored toga što ide na posao, mora da radi i po kući, tako da je tu očigledno da ćete joj najviše pomoći ako sami obavite deo kućnih poslova. Onda će vaša majka imati nešto slobodnog vremena – koje će moći da iskoristi da s vama posedi i da popijete kafu ili sok. Možete povesti mamu u šoping ili kod frizera; ako nemate novca za šoping, možete i samo da zajedno razgledate izloge. Vrlo je verovatno da vam se ukusi u vezi s odećom baš i neće poklapati, ali ni sve vaše drugarice ne vole iste stvari kao i vi, zar ne? Vaša majka svakako ima više iskustva od vas i sigurno može da vas posavetuje u vezi s nekim nedoumicama (recimo, kako pravilno odabrati grudnjak, ili koji materijali su najkvalitetniji, ili…).
Otac: moguće je da on ne obavlja kućne poslove, ali prečesto radi prekovremeno i zato je preumoran da bi provodio vreme s vama. Pokušajte malo da ga aktivirate: ako ceo dan provodi po kancelarijama i sastancima, probajte da ga ubedite da bi mu prijalo da ode s vama na trčanje, ili na neki oblik rekreacije (uzmite samo u obzir njegove godine i nemojte mu predložiti nešto što bi mu zaista bilo prenaporno), da bi tako i napore na poslu lakše podneo. Možete ga zamoliti i da vam pokaže nešto u čemu je vešt (recimo, nema nikakvog razloga da i devojka ne nauči da popravi svoj bicikl, ili da malo majstoriše po kući).
Razume se, ne mora sve da ide po stereotipnoj varijanti "s tatom na sport, s mamom u kupovinu". Možete i s mamom na neku rekreaciju – vrlo je verovatno da će i nju zanimati kako da se zategne. A možete i tatu da povedete u šoping, tate vole da, kad imaju mogućnosti za to, kupe nešto svojoj deci – i možete ga iznenaditi time što ćete vi kupiti nešto njemu, ili ga u startu pozvati da mu pomognete da kupi nove cipele.
Važno je da budete aktivni. Ako biste želeli da roditelji provode više vremena s vama, nemojte se samo žaliti na to što ne obraćaju dovoljno pažnje na vas, već smislite neku zajedničku akciju koja bi i njih mogla da zanima. Sigurno će ih obradovati već i to što se trudite da smislite kako da lepo provedete vreme s njima i vrlo je verovatno da će učiniti sve što mogu da vam ispune želju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.