Sastanak naslepo? (2)

Pripremite se i za problematično pitanje prvog utiska. Recimo, očekujete visokog momka. Ispostavi se da taj „savršeni dečko za vas“ (kako su ga prijatelji opisali) jedva doseže do vašeg ramena. Opis „sladak“ je blago optimističan. „Prilično prosečan“ je bliže istini. Tako se strahovito razočarate. Ipak, s iznenađenjem dočekate srećan kraj! Dobro, bar pristojan kraj. Shvatite da je pametan i duhovit. Stvarno se dobro provedete. Čak i ako se ne dogodi romansa, iskustvo je sigurno pozitivno. Prilikom sastanaka naslepo najporaznija su nerazumna očekivanja. Prihvatite mogućnost (obostranog) razočaranja i pokušajte da upoznate tu osobu i pored lošeg prvog utiska.

Vaš drugar poznaje pravu osobu za vas? Kakve su šanse da će to funkcionisati? Upitajte se da li vam se i ranije dešavalo da vam se dopadne neki njegov poznanik? S kakvim osobama najčešće izlazi vaš drugar? Tako ćete razviti bar pretpostavku o tome kakvu osobu vaš prijatelj ima na umu.

Recimo da vi želite da vam neko namesti sastanak. Pre svega, kažite prijateljima: „Ne bih imala ništa protiv toga da izađem na sastanak s nekom novom osobom. Poznajete li nekog slobodnog?“ Neka vaši prijatelji kažu toj osobi nekoliko lepih reči o vama. Ako vaš potencijalni pratilac naslepo prihvati izazov, predložite neku varijantu sastanka koja vam odgovara. Ukoliko budete izašli sa zajedničkim prijateljima, smanjićete nelagodnost.

Ovakvi izlasci nisu za svakoga. Neke ljude plaši vreme provedeno uz loše šale, neprijatnu tišinu ili nedostatak zajedničkih tema. Marko je izašao s devojkom za koju su zajednički prijatelji verovali da je prava devojka za njega. Prvi sastanak bio je kratak i neprijatan. Ipak, pomislio je da bi mogao pokušati još jednom, pa ju je sledeće nedelje pozvao na koncert. Njihov drugi sastanak bio je mnogo bolji. „Kad jednom odbacite svu nelagodu zbog načina na koji ste se upoznali, postoje šanse da probijete led i da se dobro složite“, kaže Marko. Zapravo, toliko su se dobro složili da njihova veza traje već tri godine. Njegov savet je jednostavan: „Probajte. Nemate šta da izgubite!“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.