Saveti kada idete na žurku (2)

Pazite na svoj izgled. Ne budite lenji. Može se desiti da vas pred polazak na žurku mrzi da se sređujete i da pomislite kako to nije baš toliko važno, ali jednom kad dođete na žurku i vidite kako su svi osim vas doterani, pokajaćete se. Na žurki, pazite na držanje – grbavci i oni koji čačkaju nos nisu nimalo popularni.

Potrudite se da se razlikujete od drugih. U ovim krajevima stiče se utisak da svi kopiraju jedni druge, što ponekad može da izgleda zabavno, ali uglavnom deluje kao da gledate gomilu klonova. To ne znači da na žurku morate doći sa kosom ofarbanom u zeleno, vampirskim zubima i žutim kontaktnim sočivima, ali bilo bi zgodno da vas onaj slatkiš primeti u moru isto obučenih devojaka.

Ako ste od onih koji na žurkama uglavnom „kuliraju“ po ćoškovima, to ima svojih prednosti (neće vas zgaziti, politi pićem, a i malo šta će vam promaći od dešavanja), ali i svojih mana (skoro niko vas neće primetiti, što, između ostalog, znači da će često zaboravljati da vas pozovu na neku drugu žurku). Pokušajte da se malo osmelite, za početak da razgovarate s ljudima, a možda i da igrate s ostalima – oni koji stalno „kuliraju“ nisu baš popularni.

Budite odmereni. Upoznajte se sa svima, pričajte sa svima, ali „ubojita oružja“ (prodorne poglede, praćenje svakog pokreta neke osobe) koristite umereno, što znači – samo na onome koga planirate kao žrtvu. Ovaj, samo na pravoj osobi; to hoćemo da kažemo.

Mala tajna: kada se žurka završi i ostanu samo malobrojni koji pomažu domaćici da spremi nered, jako je korisno biti među njima. Uz laganiju muziku, pranje sudova i izbacivanje đubreta čuju se mnoge stvari koje inače ne biste čuli – pored toga, upamtiće vas kao nekog ko hoće i da zasuče rukave i pomogne, pa je vrlo verovatno da ćete biti rado viđen gost. Ukoliko ste po prirodi ćutljivi, povučeni i stidljivi, to je najlakši način da steknete prijatelje i pokažete da stvarno vredite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.