U trendu

Saveti za letnji izgled (2)

Šminka leti: tu je zlatno pravilo „manje je više“, koje ionako uvek važi za tinejdžerke. Dakle, osim ako su vam puder i podloga baš neophodni kako biste dočarale bronzani ten, najbolje je da na njih u toku leta zaboravite. Sjajevi za usne u nežnim bojama su idealni, a zlatna senka za oči je prava letnja „fora“. Ukoliko želite da i u vodu ulazite našminkane, koristite vodootporne proizvode (kao što je vodootporna maskara), inače rizikujete priličan blam kad vam se razbrlja šminka (ili zadirkivanje cele ekipe jer ne ulazite u vodu da vam ne bi pokvarila šminku).

Svaka pametna devojka misli na zaštitu od sunca, a to znači da je obavezna krema za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom. Nemojte zaboraviti ni na usne – i za njih postoje balsami koji će ih zaštititi od prejakog sunčevog uticaja.

Nokti, kako na rukama tako i na nogama: leto nije vreme za tamne lakove. Međutim, jeste vreme za ludiranje – zato slobodno isprobajte različite lakove svetlih, veselih boja. Joj, pa ko će da kupuje toliko različitih lakova! Nema potrebe za tim, ako ste praktični – dogovorite se s drugaricama koja će kakav lak (ili dva) da kupi, pa ih onda razmenjujte. Za malo para moći ćete da isprobate bukvalno sve kombinacije koje vam padnu na pamet.

Kada budete na plaži, možete da iskoristite priliku da istrljate stopala vlažnim peskom i da ih onda isperete u moru. Nakon ovakvih tretmana vrlo brzo će postati meka i nežna. A telo? Redovno koristite losion za telo, on će vam omekšati kožu – za leto su idealni svetlucavi losioni, jer njihove svetlucave čestice čine da vaša koža već na pogled deluje savršeno nežno. Još jedan savet za kožu, kako lica tako i tela: pijte što je moguće više vode (ne gaziranih napitaka niti sokova, nego baš vode). Tako će vaša koža delovati sveže.

Za kraj: kao što smo već rekli, leto je najbolje vreme za ludiranje. Zato, ako imate neku ludu i otkačenu ideju, neki modni detalj koji još nikome nije pao na pamet, leto je savršeno vreme za to. Em nema nastavnika da vas mrko gledaju jer se glupirate, em su svi u toku leta više raspoloženi za ludorije pa su veće šanse da se svima dopadne vaša ideja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.