Sedenje „na dve stolice“

Postoje dečko ili devojka koji vam se sviđaju. Skupili ste hrabrost i prišli im ili su oni prišli vama. Izašli ste zajedno nekoliko puta i bilo vam je veoma lepo s njima. Priznali ste im kako se osećate prema njima, a čini vam se da i oni osećaju isto (ili slično). Postoji samo jedan, ne baš mali, problem: oni već imaju dečka (devojku). Nije da su ih prevarili s vama, pošto vas dvoje još ništa konkretno niste uradili, ali zbunjeni ste. Treba li i dalje da se viđate s njima? Da li vas vole, ili s vama provode vreme jer im je tako lepo, ali ništa posebno ne osećaju prema vama? Činite li vi nešto ružno time što izlazite s njima kad oni već imaju nekog, bez obzira na to što još ništa stvarno niste uradili, jer ipak – oni se vama ne sviđaju na drugarski način? Šta uopšte uraditi u takvoj situaciji?

Ako oni već imaju nekog, to je njihova stvar. Međutim, ako ste im vi izjavili ljubav i oni vam rekli da prema vama osećaju to isto, onda to postaje i vaša stvar. Ukoliko se još nisu izjasnili o svojim osećanjima, ne bi bilo loše da tražite da to učine. Kad budete saznali šta osećaju prema vama, možete da odlučite šta dalje.

Ukoliko vas vide samo kao prijatelje, bez obzira na to koliko vam je lepo zajedno, na vama je da odlučite da li ćete prihvatiti takav odnos ili ne. Ako pak kažu da i oni vas vole, to već postaje teža situacija, jer je onda neophodno zamoliti ih da se izjasne sa kim žele da budu, sa vama ili sa tom drugom osobom. Nipošto, ni iz kojih razloga, ma koliko vam se dopadali i ma koliko vam se činilo da ste ludo zaljubljeni u njih, ne bi trebalo da prihvatite da budete „rezervni“ dečko ili devojka, niti da se i „zvanično zabavljate“ s njima ukoliko već imaju dečka ili devojku – ako to rade svom sadašnjem dečku (devojci), kako znate da prvom prilikom isto neće uraditi i vama? Nema ničeg lošeg ukoliko ste zaljubljeni u nekoga ko je već sa nekim, ali otimanje tuđeg jeste loše.

Dakle, oni moraju da odluče s kim žele da budu. Ako se ne odluče za vas, ne preostaje vam drugo nego da stisnete zube i to odbolujete. Ukoliko se odluče za vas, super! Samo, obratite pažnju na to kako to saopštavaju toj drugoj osobi i na koji način govore o toj drugoj osobi, jer je to odličan pokazatelj kako će se ponašati prema vama („prema svima je odvratan, samo je prema meni dobar jer sam ja prava osoba“ ne postoji – ako se ružno ponašaju prema drugima, ružno će se poneti i prema vama). Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.