U trendu

Seks bez ljubavi – zašto? (2)

Treća varijanta je „hoću da to već jednom uradim!“. Opet, ovome su podložni i momci i devojke – dosadilo im je da budu jedini koji „to“ još nisu uradili (ili im se čini da su jedini koji to nisu uradili, jer nemali broj tinejdžera izmišlja seksualne podvige ne bi li delovali zrelije i iskusnije), pa zgrabe prvog ili prvu koji naiđu i, eto, pridruže se onima koji su „ono“ već uradili.

Postoji i seks iz osvete: i tada dečko ili devojka ne vole osobu s kojom imaju seks, već se svete svojoj devojci ili dečku time što će ih prevariti. Treba li da kažemo koliko je ovo nezrelo i koliko se time ništa pozitivno ne postiže? Ima li potrebe da vas zamolimo da to nikada ne uradite, jer ne samo da ćete povrediti svog dečka ili devojku time već ćete se kasnije, kad vas bes malo prođe, i sami odvratno osećati, prljavo i kao kreten?

Problem sa seksom bez ljubavi je sledeći: bez veze je. Jednog dana ipak imate seks s nekim koga stvarno volite i shvatite koliko je takav seks – pravo vođenje ljubavi – lepši, koliko se bolje osećate nakon njega i koliko, čak i na fizičkom nivou, više uživate. Onda se upitate: a zašto sam uradio/uradila onu glupost ranije? Šta mi je to trebalo?

Ne kažemo da ako ste već imali seks bez ljubavi, sad treba da se kajete zbog toga, niti, još gore, da ostatak života provedete prebacujući sebi zbog greške. Međutim, bilo bi dobro da se trudite da izbegavate takav seks – ne donosi uživanje u intimnosti ni u bliskosti, ne donosi radost, pruža samo kratkotrajno fizičko zadovoljstvo. I, da, dečacima može da pruži mogućnost da se u društvu pohvale da su spavali sa tom-i-tom, na šta će ih svaka iole zrela osoba koja se tu zatekne „belo“ pogledati, u stilu „da, pa?“. Iz kog god razloga vi lično poželeli „seks bez obaveza“, verujte, u suštini nije vredan truda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.