Šešir je „kul“

Mlade osobe o šeširima često razmišljaju kao o nečemu rezervisanom za starije dame – ali uopšte nije tako (kao što možete da primetite i po nekim tinejdžerskim zvezdama). Pored toga što je veoma praktičan – šešir pomaže kad vam je kosa u lošem izdanju, plus vas, po preporuci lekara, štiti od prejakog sunca – ove sezone je i veoma u trendu da svoj „autfit“ upotpunite stilom šešira koji odaberete. Sad, da vas ne bi čudno gledali kad se pojavite sa šeširom, evo nekih saveta.

U jesenjem periodu nose se šeširi od filca (vuna, zečja dlaka, mešavina oba…), ali takvi šeširi dolaze u obzir samo kad je jesen – ako imate neki takav, sačekajte pravo godišnje doba za njega, jer biste sada sa takvim šeširom izgledali smešno.

Letnji šeširi se prave od slame (biljnog ili veštačkog porekla) ili nekog tankog platna. Poželjno je da je materijal što tanji, jer je tada laganiji i prijatniji za nošenje – plus, ako je od debljeg materijala, koža glave će vam se više znojiti, što znači brže mašćenje kose i mogućnost da šminka počne da vam se sliva niz lice – nimalo privlačno.

Kada ste na otvorenom i planirate da nekoliko sati provedete na suncu (plaža i slično), preporučljivi su šeširi širokog oboda. U gradskim uslovima bolji je manji obod, kako se ne biste sudarali sa drugima.

U principu, pošto je glavna svrha letnjeg šešira da štiti od sunca, on se nosi do šest sati posle podne, a kasnije gubi svoju funkciju. Ipak, vi želite da nosite šešir i uveče! Nema problema – samo, za večernju varijantu šešir treba da bude tamniji. Naravno, pošto se i dalje radi o letnjem šeširu, treba da bude od laganog i tankog materijala. Šešir za veče treba da bude manjeg oboda i da ide više uz glavu, osim ako se radi o nekoj ekstravagantnoj prilici, kada su dopušteni visoki večernji šeširi. Ukoliko izlazite, dobro je da šešir nema širok obod, pošto bi to u zatvorenom prostoru moglo da smeta – osim, naravno, ukoliko baš želite da nekog oborite s nogu svojim šeširom…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.