Signali da biste mogli biti ostavljeni (2)

Juče smo pisali o šest mogućih (mogućih, ne i sto posto sigurnih) signala da ćete biti ostavljeni, a danas navodimo još šest mogućih znakova da se kraj veze – dobre ili loše, duge ili kratke – bliži. Budite spremni za tu mogućnost, ali vas molimo da ne tražite panično ove signale u vašoj vezi, da ih ne biste umislili tamo gde ih nema.
7. Nema više znakova nežnosti. Više se ne ljubite u javnosti (ne mislimo na „jezik-do-krajnika“ poljupce, koji ionako mogu da se zaobiđu dok vas gleda cela škola, već na one običnije), nema držanja za ruke, grljenja, sitnih znakova nežnosti… A nema ih nešto posebno ni kada ste nasamo. To je mogući znak da i ljubav među vama bledi.
8. On ili ona vas više ne predstavljaju kao svoju devojku ili dečka, kao ranije, već kao prijateljicu ili prijatelja. Prilično je verovatno da vas tako i vide, izuzev ako to učine samo u nekoj specijalnoj situaciji, recimo, pred izuzetno strogim roditeljima ili rođacima koji bi im zabranili vezu kad bi znali za nju ili bi im pravili probleme što su uopšte u vezi.
9. Sve više se svađate oko sitnica. Ako se ranije niste svađali oko sitnica, i to ne samo u početnoj fazi zaljubljenosti već ni kasnije, a sada vam sve živo smeta, verovatno tu nešto krupno nije u redu.
10. On ili ona počinje da širi unaokolo intimne detalje o vašoj vezi. To ne treba raditi, time se narušava poverenje i pokazuje nepoštovanje – a bez međusobnog poverenja i poštovanja nema ni veze.
11. Odjednom kao da ništa ne radite kako treba. Ako je voljena osoba odjednom počela da vam prigovara za svaku sitnicu i ništa im nije po volji, verovatno pokušavaju da vas odbace ili da vas navedu da raskinete.
12. Uspaničite se svaki put kada vam voljena osoba kaže: „Treba da razgovaramo“ ili „Ne znam kako ovo da ti kažem“. Panika na takve rečenice mogla bi da znači da osećate da se kraj bliži i verujete da ćete ga izbeći ako izbegnete razgovor o tome (mada navedene rečenice čak i ne moraju da budu uvod baš u priču o raskidu). To je pogrešno uverenje – čak i ako će razgovor biti o raskidu, ne možete izbeći kraj veze time što ćete odbiti da o tome pričate.
I, šta da uradite ako primetite neki od ovih signala? Ne paničite, nema stoprocentne garancije da će do raskida doći. Pokušajte da analizirate gde bi mogao da bude problem u vezi i, ako je moguće, da ga rešite. Nekada je to izvodljivo, nekada nije – ono što nikada nije izvodljivo jeste da nekog ko je zaista rešio da ode zadržite uz sebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.