U trendu

Sigurno misle da ste skroz smotani

Nije redak strah od toga da će svi misliti da ste smotani, nespretni, da ćete im delovati bezvezno. Ovaj strah je izraženiji ako ste stidljivi, ali nije redak ni ako ste otvoreni i komunikativni – malo kome je potpuno svejedno šta drugi misle o njemu. U najvećem broju slučajeva ne misle za vas da ste smotani čak ni onda kada se sami tako osećate.
Kako to? Pa, spotakli ste se a da ni sami ne znate o šta, odvalili ste neku glupost, stalno ste nespretni, jedva ste od treme uspeli da odgovarate na času… Zar to nisu dovoljni razlozi da bi vas drugi smatrali smotanim? Nisu. Ni blizu.
Ukoliko želite da vas smatraju smotanim (znamo, ne želite), moraćete da budete znatno upadljiviji. Ljudi najviše pažnje obraćaju na sebe i na to kako se oni osećaju, na to šta se njima dešava. A to znači da morate više da se potrudite da im privučete pažnju – spoticanje ili zamuckivanje pri odgovaranju nisu dovoljni za to.
Uz to, vi ne izgledate drugima onako kako izgledate sami sebi. Drugi ne znaju šta vi mislite ni kako se osećate. Imate tremu dok odgovarate? Ukoliko ipak uspevate razgovetno da govorite i još vam i uspe da odgovorite na pitanja (uglavnom uspeva ako se zaista dobro spremite), ma koliko se vi plašili, sa strane ćete delovati smireno i pribrano.
Ne verujete? Pitajte one iz razreda za koje smatrate da će vam iskreno odgovoriti kako se osećaju dok odgovaraju. Ili dok pokušavaju da priđu momku ili devojci. Mnogi će vam reći da se plaše i da su nesigurni. Onda razmislite za te ljude da li je bilo toliko upadljivo kad su nekom prilazili ili kad su odgovarali da su uplašeni. Da li su vam delovali smotano?
Nisu vam delovali nikako, niste obratili pažnju? Tako ni drugi ne prate pomno sve što vi radite. Onoliko koliko ste primetili, nisu delovali nešto posebno smotano ni izgubljeno, ili ste se divili njihovoj mirnoći? Tako ste i vi delovali njima – a i oni su se plašili, baš kao i vi.
Ne brinite, osim ako je nešto baš izrazito, ne delujete ni smotano ni izgubljeno. Izgledate normalno – kao i ostali.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)