U trendu

Simpatija iz autobusa

Ima onih koji će simpatiju sresti u školi, ili će se nadati da će nekog ko bi im se dopao upoznati u kafiću ili u diskoteci. Međutim, susret se može desiti bilo gde – nije nemoguće da simpatično lice vidite i u autobusu. Tada je na vama da nešto preduzmete.

Recimo, svakog dana u školu idete autobusom i maltene svakog dana tim autobusom nekoliko stanica ide i dečko koji vam deluje baš simpatično. Ne znate ko je – nije iz vaše škole, a ni iz vašeg komšiluka, u autobus uđe jednu ili više stanica pre vas, ili jednu ili više stanica posle vas. Ne znate ni kako se zove, ni šta ga zanima, ni da li već ima devojku… Sve što znate jeste da vam se na prvi pogled dopao i da se jako nadate da će vam nekom prilikom prići.

Šta u takvoj situaciji? Neke devojke će iskoristiti to što autobus naglo zakoči da tom momku sednu u krilo ili se svom težinom oslone na njega, uz izvinjavanje i zahvaljivanje što ih je pridržao. Kod nekih momaka to može da „upali“, ali će neki to smatrati prenapadnim (nećete nikog prevariti da ste mu „slučajno“ sele u krilo) i zbunjeno će se skloniti od takve devojke.

Šta ako ne želite tako da se ponašate? Da li stvarno morate da se blamirate da bi vas taj momak primetio? Ne morate. Možete početi time što ćete mu se nasmešiti kad vam se pogledi sretnu, i što ćete zadržati njegov pogled duže od slučajne dve sekunde koliko obično traje dok pogledom samo prelazimo preko nekog. Ako osmeh ponovite kad vam se ponovo sretnu pogledi, momak bi mogao da shvati da vam se dopada. Pogledao je u stranu kad ste mu se nasmešile? Možda mu se ne dopadate – a možda je jednostavno zbunjen i ne zna kako da reaguje.

Ne prilazi vam ni posle nekoliko osmeha i već se osećate blesavo da mu se samo tako kezite? Priđite vi njemu. Pokušajte sa: „Zdravo“. Nakon toga, ako on ne pokrene razgovor, možete nešto da ga pitate – gde je to-i-to, u koju školu ide (to pitanje je manje napadno od onog gde živi), da li ima maramicu… Bilo šta, u suštini, samo da razgovor nekako počne.

Šta ako odbije razgovor? Odmaknite se od njega i pokušajte da vas ne bude previše blam kad sledećeg dana uđete u isti autobus. Ali, sasvim je moguće da do toga neće doći – osim ako ste mu baš odbojne (a zašto biste bile, ako se ne ponašate prenapadno, održavate ličnu higijenu, ne kupate se u parfemu i niste se našminkale kao da ste pobegle iz cirkusa – drugim rečima, ako izgledate normalno), ili ako je toliko stidljiv da reč nije u stanju da progovori, nekakav razgovor će krenuti. Pa ćete se malo bolje upoznati – a kada do toga dođe, već ćete videti šta ćete dalje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar