Simpatija se ljubi s drugom!

Ljubavne muke umeju da budu stvarno grozne! Recimo, sviđa vam se neki dečko, ne znate da li se i vi njemu dopadate, i tu su onda večite muke – kako mu skrenuti pažnju na sebe, prići mu ili ne, da li mu signali koje mu upućujete (ako se uopšte usudite da mu uputite nekakav signal) dovoljno jasno govore da vam se dopada ili ne, joj, šta misli, da li vam se to nasmešio (a, ne, to je njegov ortak iza vas koga je u tom trenutku ugledao)… Pravo mučenje. Onda odete na žurku, nadate se da će i on biti tamo, nadate se i dobrom provodu, možda, valjda, neko od vas dvoje i učini prvi korak uz opuštenu atmosferu žurke…

Da, neko učini prvi korak – on – ali ne s vama. U jednom trenutku ga vidite kako se ljubi s drugom devojkom. Osećate se kao u košmaru, kad ne možete da se pomerite. Osećate se kao svedok saobraćajne nesreće – ono što vidite vas užasava, ali ne možete da skrenete pogled. Imate želju da vrisnete i počupate se s bezobraznicom koja se usuđuje da se ljubi s vašom simpatijom (nema veze što sirotica uopšte i ne zna da se taj dečko i vama dopada i najverovatnije je samo presrećna jer se ljubi s dečkom koji joj se sviđa). Imate želju da istrčite sa žurke, siti se isplačete u svojoj sobi i nikada više ne izađete odatle. Želite da počnete da se ljubite s prvim dečkom koji prođe pored vas, nema veze kakav je – našla je vaša simpatija nekog, pa šta, našli ste i vi nekog.

U ovakvoj situaciji sva osećanja i želje koje smo naveli su sasvim normalni. Ipak, bilo bi dobro da ne napravite nikakvu glupost – kao što je ljubljenje s prvim koji prođe, bez obzira na to što vam taj „slučajni prolaznik“ ne znači ama baš ništa. Posle toga biste se samo osećali još lošije, osećali biste se prljavo. Umesto toga, bolje je da smesta napustite prostoriju u kojoj se dešava to ljubljenje. Ne morate da odete sa žurke, ali ne morate baš ni taj prizor da gledate, zar ne? Plus, ako se, uprkos vašem trudu, desi da izgubite kontrolu, bolje bi bilo da to ne bude pred očima vašeg nesuđenog dečka.

Šta onda? Onda se pomirite s činjenicom da taj dečko ipak nije zainteresovan za vas. Sačekajte neko vreme da prebolite to saznanje, a onda ponovo počnite da gledate oko sebe – pre ili kasnije, svakako ćete naći nekoga kome se dopadate koliko i on vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.