Sitnice za uvek sređenu kosu

Kosa se često naziva ženskom krunom; što se toga tiče, i momcima i devojkama je stalo do toga da im kosa lepo izgleda. Devojke, zbog toga što najčešće imaju dugu kosu, imaju i veći izbor toga šta sve mogu s dugom kosom da urade – mada i kratka kosa i dalje daje puno prostora za manevrisanje. Sad, kosu ćete u principu namestiti pre nego što izađete iz kuće, ali u toku dana mogu se desiti nepredviđene stvari. Recimo, posle škole idete u omiljeni kafić s društvom, a tamo je redovno neki momak koji vam se dopada, pa želite da brzo promenite stajling. U toku dana vam dosadi frizura koju imate i baš bi vam se dopalo da je smesta promenite. Desi se da brzo morate na nešto strašno ozbiljno, a vi imate "šašavu" frizuru, koja ne bi bila prikladna… Poenta je – treba vam brza promena frizure, a niste kod kuće sa svom vašom "opremom". Da li je to moguće izvesti? Jeste!
Kada pakujete neophodne stvari u ranac ili tašnu, ponesite i četku za kosu, kao i izvestan broj šnalica, šnala i gumica za kosu. Četka je tu jedino što je malo veće – ovo ostalo možete da stavite u mali neseser tako da vam se ne rasipa unaokolo i da ga lako nađete; neće zauzeti mnogo prostora, a može se pokazati korisnim. Dodajte i ogledalce, za slučaj da nema dostupnog ogledala (ili barem prozora) tamo gde se nađete. A onda?
Onda, ako odjednom poželite "šašavu" frizuru, možete je lako napraviti uz šnalice i gumice. Vrućina vam je s puštenom kosom? Lako ćete je skupiti u rep i podići, ili napraviti punđu od nje i pričvrstiti je šnalicama. Imate "šašavu" frizuru, a treba brzo da se uozbiljite? Ukoliko je frizura nameštena uz pomoć gela ili laka za kosu, za uklanjanje tih sredstava u dovoljnoj količini da oblikujete novu frizuru pomoći će vam četka i malo vode, a potom četkom i gumicom ili šnalama možete "uozbiljiti" frizuru. I tako redom.
Ukratko: ako želite da uvek možete da promenite frizuru, ma iz kog razloga da to želite, sve što vam je neophodno jesu četka za kosu, ogledalce i nekoliko šnalica, gumica i šnala koje ćete nositi u za to određenom neseseru. To zauzima malo prostora, nije teško za nošenje, a omogućava vam drastičnu promenu stajlinga bilo kad, bilo gde, u roku od nekoliko minuta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.