U trendu

Slatke muke mature

Večito pitanje za matursko veče, bilo da se radi o maloj ili velikoj maturi: šta obući? Kako zasijati? Uz to, ide i pitanje maturanata koji više vole udobnost od glamura: ma, zašto se gnjaviti s tim? Što da se ne pojavim u farmerkama i patikama, isto kao svakog dana? Zar to ne bi bila dobra „fora“? Svi se nešto sređuju, doteruju, šminkaju – a ja lepo „iskuliram“ sve i pojavim se u običnoj, sportskoj varijanti.

Ovakva ideja onim devojkama (a ima i takvih!) koje nisu sklone doterivanju može da izgleda jako zgodno – manje gnjavaže; nema opterećenja kućnog budžeta. Ostale devojke nosiće (uglavnom) neudobne cipele sa visokim štiklama, od kojih će ih kasnije boleti noge, a one će se u patikama baš super provesti – udobno, neformalno, bez mnogo halabuke. Za neke to odlično zvuči.

Ipak, sa tom idejom postoji jedan problem: jedna je matura (dobro, dve su, ali znate na šta mislimo). Ideja da se u svakodnevnoj odeći pojavite na maturi je trenutni hir – koji će biti ovekovečen na fotografijama. Matursko veče je jedan lep događaj, događaj koji se pamti celog života, simbolični ulazak u svet odraslih. Fotografije sa maturske večeri čuvaju se celog života, pokazuju prijateljima, rodbini, a kasnije i sopstvenoj deci.

Za kakvu god toaletu za matursko veče da se opredelite, to je nešto što će sa vama ostati celog života. Zato treba pažljivo razmisliti i ne donositi brzoplete odlike. Često može biti zabavno da se za ovu ili onu priliku povinujete nekom trenutnom hiru, bilo da je to da obučete nešto sasvim obično, bilo da je to da obučete nešto zaista neobično i ekstravagantno. Dobra „fora“, zašto da ne? Kada ćete udovoljavati takvim hirovima ako ne sad?

Ipak, matursko veče je nešto drugo. To je jedinstveno veče; takva stvar vam se neće više desiti. Zato se, bar u ovom slučaju, ne treba prepustiti hiru, već pažljivo odabrati nešto što ćete i kasnije moći s ponosom da pokazujete.

Ne zove se matura uzalud ispitom zrelosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.