U trendu

Slatki ste kad pocrvenite

Neki ne crvene skoro nikad, a nekima se to veoma lako desi, i bude ih užasno blam zbog toga. Ako se to i vama dešava, ne brinite – mnogo je onih koji smatraju da je baš slatko kad pocrvenite, i neće vam nimalo zameriti na tome niti će zbog toga imati lošije mišljenje o vama.
U čemu je stvar? U tome da se maltene svakom bar nekad desilo da pocrveni – po pravilu, baš onda kad to nimalo ne želi. A to znači da će skoro svako, kad vi pocrvenite, znati bar otprilike kako se osećate i saosećaće s vama. Može se desiti da tu bude i neki zlobnik koji vas ismeva zbog toga, ali takvi nisu vredni vaše pažnje.
Postoji crvenilo koje ima i dodatnu prednost: ono koje vam se desi pred simpatijom. Znamo, baš pred simpatijom ne želite da pocrvenite, želite fenomenalno da izgledate i zadivite je (ili bar da vam lice ne liči na papriku), ali simpatiji bi vaše crvenilo moglo da bude slatko i simpatično, i da je opusti. Naime, kad nam se neko baš dopada, svi se bar malo plašimo hoćemo li se i mi dopasti toj osobi, hoćemo li joj biti dovoljno dobri, ona nam se čini fenomenalnom, a sami sebi ne delujemo kao nešto posebno. I onda, kad pocrvenite pred simpatijom, pokažete joj da ste i vi ljudsko biće, ne nekakvo uzvišeno stvorenje, i to bi simpatiji moglo da pomogne da prevaziđe strah od odbijanja i da vam priđe.
Tu je još nešto: neretko pocrvenimo pred nekim ko nam se jako dopada. Sasvim je moguće da je vaša simpatija savršeno svesna toga i da će joj se svideti kada tako, bez ijedne izgovorene reči, pokažete da vam se dopada. Čak i da se tada nađe neki zlobnik sa strane koji bi vas ismevao, poruka simpatiji je poslata – poruka koja će joj, ako su njena osećanja prema vama slična vašima prema njoj, puno značiti.
Zato, bez straha od toga da ćete u ključnom trenutku pocrveneti – nije najprijatnija stvar na svetu, ali nije verovatno da će vas u bilo čemu omesti. Naprotiv.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.