U trendu

Smešna s novom frizurom

Dosadile ste same sebi sa starom frizurom i starom bojom kose. Rešile ste da promenite frizuru i ofarbate se, da vidite sebe u nekom novom izdanju i da vas drugi vide u tom novom izdanju. Onda se pojavite u kafiću u kome obično „visi“ vaša cela ekipa ili u školi. Neko prokomentariše kako smešno izgledate – i vi odjurite kući uplakane (ako je u pitanju varijanta s kafićem) ili pokušavate da ostatak dana u školi budete maksimalno nevidljive.

Zvuči vam poznato? Dešava vam se tako nešto? Ako je odgovor potvrdan – zašto tako reagujete? Vaša frizura se (valjda) dopada vama; iskreno se nadamo da ste u stanju da imate sopstveno mišljenje o svom izgledu i pre tuđih komentara. Pa šta ako je jednoj osobi vaša frizura bila smešna? To je mišljenje samo jedne osobe – plus je ta osoba mogla da ne misli ništa loše, da se samo nespretno izrazi, ili čak da priča o nekome ili nečemu drugom, da je čista slučajnost da se komentar o smešnom potrefi s vašim dolaskom.

Mladi ste. Sasvim je normalno da eksperimentišete sa svojim izgledom kako biste otkrili šta vam se dopada i šta vam najviše odgovara. Možda, jednostavno, želite da eksperimentišete sa svojim izgledom zato što vas to zabavlja – poigravanje je odličan razlog za eksperimente i može da bude veliki izvor uživanja.

Verovatno želite da postanete samostalni ili verujete da to već jeste. Međutim, gde je ta samostalnost ako vas jedan komentar natera da pobegnete u suzama ili da se ceo dan krijete? Ako ćete da eksperimentišete – a bez eksperimentisanja ne možete saznati dovoljno o sebi niti steći samostalnost – morate biti pripremljeni na podnošenje povremenih udaraca, kao i na povremene sukobe. Svi stariji prošli su kroz to – i vi ćete. Ništa strašno, zapravo.

Dakle, šta učiniti kad se neko nasmeje vašoj frizuri? Nasmejte se i vi.

Paradirajte poput modela i pitajte sve kako im se sviđa. Ponašajte se kao kraljica scene i vrlo brzo će vaš novi izgled biti prihvaćen (naravno, ako i sami mislite da vaša nova frizura ili boja kose nisu baš za divljenje, možete ih prvom prilikom promeniti). Bez suza, bez bežanja – i vrlo brzo, malo ko će uopšte želeti da vas ismeva (ako ne reagujete, nije zanimljivo).

Samo hrabro i srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.