Šminka za najluđu noć

Danas ćemo vam dati još nekoliko saveta za šminkanje očiju. Prednost smo dali zelenookim devojkama, ali to nikako ne znači da smo ostale zapostavili. Zelenooke, pažnja.

Iako izbor šminke zavisi od mnogih faktora (oblika lica, boje tena, kose, prilike za koju se spremamo), danas smo izabrali savete koji su vezani isključivo za boju očiju. Naravno, preporučujemo šminku za večernju priliku.

Kao osnova treba da posluži zlatasta senka bež boje. U delu oko slepoočnica nanesite kestenjastu senku i dobro je utopite sa osnovnom bojom. Na sam deo iznad ugla oka nanesite senku boje ćumura i dobro je razmažite da bi se svi tonovi pretapali.

Ajlajnerom u boji ćumura iscrtajte blage linije. Zatim nanesite dva sloja crne maskare na gornje i donje trepavice. Budite veoma pažljivi da vam se ne bi napravile grudvice na trepavicama.

Rumenilo treba da bude nežne boje, odlična je ružičasta poput jagode. Boja usana ne treba da bude previše napadna – akcenat je na očima. Olovkom u nekoj prirodnoj nijansi iscrtajte usne i premažite ih nežnim braonkastim ružem, najbolje je da boja ruža bude što približnija boji ćumura.

Celokupan izgled treba da odiše čistoćom i svetlošću, a naročito treba da istakne iskrice u očima. Za svaki slučaj – vežbajte pre velike večeri.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.