U trendu

„Smuvali“ ste se iz pogrešnog razloga, šta sad?

Situacija iz naslova desila se mnogo kome u nekom trenutku – i onda ni sami niste sigurni šta da učinite. Najradije biste pobegli, sklonili se od osobe s kojom ne želite da budete, odstranili je iz svog života, a opet, ne bi bilo u redu da se tako ponesete prema nekome ko vas nije povredio.
Ne mislimo sad na to da ste se "smuvali" s nekim ko vam se učinio baš privlačan, a onda je ispalo da je nasilnik ili da vas na neki način povređuje. Govorimo o tome da stupite u vezu s nekim u trenucima pijanstva, a kasnije nemate pojma šta vam je bilo kad vam se ta osoba zapravo ne dopada, ili želite da dokažete sebi da za jedno veče možete da "smuvate" dečka ili devojku, samo što se kasnije ispostavi da vam se ta osoba ni za druženje ne dopada a kamoli za nešto više, ili iz nekog sličnog blesavog razloga počnete vezu – koju vrlo brzo poželite da okončate.
Ne radi se o tome da je ta osoba odvratna, da je nasilna, da u životu veću budalu niste sreli. Ništa od toga. Samo, ta osoba vas jednostavno ne zanima; da nije bilo tog blesavog razloga, ne bi vam palo na pamet bilo šta s njom. Samo, kako se sad izvući iz toga? Grubo je oterati od sebe ne bi bilo fer – na kraju krajeva, ništa vam nije skrivila – a svakako da ne bi bilo dobro ni da ostanete u vezi s osobom s kojom ne želite da budete (ima ih koji tako postupe, ali se to loše završi).
Najbolje je s tom osobom što pre raskinuti. Ako je zavaravate i pravite se da vam je lepo s njom, ona bi mogla da se emotivno veže za vas i da kasnije raskid bude mnogo teži i bolniji. Mada smo u principu protiv izgovora, ovde mogu da budu korisni, neki izgovor za koji procenite da bi tu osobu povredio manje nego: "Izvini, bio sam pijan", "Htela sam sebi da dokažem da mogu da smuvam dečka za jedno veče, ali mi se ti zapravo ne sviđaš". Ukoliko to brzo obavite, ta osoba neće stići da se veže za vas. Izbegavajte bilo kakvu raspravu ili objašnjavanja, jer nemate šta da im kažete što bi im pomoglo. Uradite to onoliko pažljivo koliko je moguće – i pokušajte da izbegavate slične situacije u budućnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)