U trendu

Šta on očekuje na prvom sastanku?

Ume da bude zastrašujuće flertovati s momkom, privući njegovu pažnju, "smuvati" se s njim – a onda još treba da izađete na prvi sastanak i da mu se na njemu dovoljno dopadnete da nastavi da vas zove. A nemate ni najblažu predstavu šta dečko zapravo očekuje na prvom sastanku, pa prema tome ni kako da ga ne razočarate.
Stvarno, šta dečko očekuje na prvom sastanku? Jasno je da vam ne možemo reći šta tačno očekuje baš onaj s kojim ćete vi izaći, ali u principu, momci i nemaju neka konkretna očekivanja. I oni su nervozni koliko i vi i pitaju se kako će to ispasti, da li će vam se dopasti, da li ćete i posle tog prvog sastanka želeti da izlazite s njima… Ukratko, momci najčešće nemaju konkretna očekivanja, a prihvatiće jako mnogo toga.
Ukoliko momku na prvom sastanku ponudite seks, vrlo je verovatno da će to prihvatiti. Prihvatio bi i da celo veče samo gledate televiziju. Samo, ni jedno ni drugo ga ne bi zagrejalo za vas na duge staze (nekad ispadne super kad već prvo veče odete s dečkom u krevet, ali u znatno većem broju slučajeva on će prilično brzo izgubiti interesovanje za vas).
Zapravo, na prvom sastanku ne radi se toliko o tome šta dečko očekuje koliko o tome šta vi želite. Početak veze je dobro vreme za postavljanje pravila – ako je vaše pravilo da nema seksa ni intenzivnog petinga dok se bolje ne upoznate, većina momaka će to poštovati (seks bi očekivali samo ako su čuli da ste laka devojka i ako su s vama izašli jedino zbog toga). Većina momaka će prepustiti vama da odredite granice, šta im dozvoljavate, a šta ne (ne samo u seksu već i što se ponašanja uopšte tiče – koliko ste ljubomorne, koliko ih puštate da "vise" s ortacima, koliko zahtevate od njih…), i onda procenjivati koliko su im te granice prihvatljive. Nijedan dečko ne želi da se oseća previše sputano, kao da mu vi za sve naređujete šta će i kako će, ali ipak žele da osete neki vaš uticaj u svom životu, da im nije dozvoljena baš svaka glupost koja im padne na pamet (u prevodu, da vam je stalo do onoga što oni rade, da obraćate pažnju na to).
Naravno, neće se kompletne granice postaviti na prvom sastanku, na prvom sastanku se tek počinje s tim – ispitujete sklonosti jedno drugom, ko šta voli i želi, šta možete da učinite, a šta će izazvati negativnu reakciju… Ovo sve zvuči prilično neodređeno; ali tako je i na prvom sastanku, razlikuje se od slučaja do slučaja kako će to međusobno upoznavanje konkretno izgledati. I momci tu nemaju preciznih očekivanja, nego delom posmatraju kako vi "vodite igru", a delom je vode sami.
Jedna je stvar koju će većina dečaka očekivati u toku prvog sastanka, a to je ili poljubac ili, ako je pravilo da nema ljubljenja na prvom sastanku (ili se nikada niste poljubili), bar nekakav fizički kontakt bliskiji od drugarskog, ili poseban kontakt očima koji će mu potvrditi da ga ne posmatrate samo kao druga. Ako to izostane, dečko bi mogao da zaključi da niste zainteresovane.
Izuzev toga, očekivanja nema – pa zato, samo opušteno, budite svoje i lepo se provedite!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)