U trendu

Šta s maljama na licu?

Postoje devojke koje imaju priličan problem s neželjenim dlačicama na licu, problem nastao usled hormonalnog poremećaja, genetike, čega god. Ima načina da se taj problem reši, a najvažnije je da volite sebe takve kakve ste – ako ne volite sebe, ni najglatkije lice na svetu neće vam pomoći da se osećate dobro.
Dlačice na licu devojke mogu se pojaviti na različitim mestima. Nekad su to nausnice, nekad se poneka pojavi na bradi, može ih biti sa strane, nekad ih čak bude i na čelu. Najčešće su to veoma fine dlačice koje se čak i ne vide mnogo (sem u drastičnim slučajevima), ali nekim devojkama i to smeta.
Postoji više načina za uklanjanje neželjenih dlačica, kao i za to da se dlačice učine manje vidljivim. Vosak, topao ili hladan, jedan je od najboljih metoda – dlačice posle njega rastu sporije i postaju slabije. Vosak može da bude problematičan ukoliko vam je koža preosetljiva ili ste alergične na neku od komponenti voska.
I brijanje dlačica postoji kao mogućnost, samo što vam onda lice ubrzo postane bockavo, a dlačice jače. Čupkanje pincetom može nakratko da pruži zadovoljavajući rezultat, ali ako čupate dlačicu po dlačicu, mozak za svaku pojedinačno dobija signal da je ugrožena, pa svaki put izraste sve jača. Još jedna mogućnost su kreme za uklanjanje neželjenih dlačica – obavezno uzmite onu koja je namenjena za osetljivu regiju lica, proverite da niste alergične na nju, i precizno se pridržavajte uputstva.
Ništa od navedenog vas ne zadovoljava? Ili vam je previše da uklanjate dlačice? Hidrogen vam može pomoći da dlačice postanu bleđe i manje upadljive, izuzev ako ste izrazito tamnopute – tada će samo postati uočljivije.
Još jedna stvar koju možete da učinite, i za koju bi bilo jako dobro da je učinite, jeste da posetite lekara. Naime, maljavost kod devojaka često potiče od sindroma policističnih jajnika (koji često uzrokuje i neredovne menstruacije) – ništa strašno, mnoge devojke to imaju. Ako je to i vaš slučaj, lekar bi vam mogao pomoći odgovarajućom terapijom. Sindrom policističnih jajnika utvrđuje se analizom krvi i ultrazvukom jajnika, i simptome je moguće ublažiti terapijom (koju nipošto ne smete uzimati na svoju ruku, nego uz uputstva lekara).
Najvažnije od svega, volite sebe! Malje na licu nisu velika retkost niti su nešto za padanje u nesvest; s njima ili bez njih, vi ste predivna osoba koja zaslužuje sve najbolje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)