Šta sa neuglednim roditeljima?

Trudite se da pazite na svoj izgled, da budete „kul“. Možda nećete baš svaki čas farbati kosu i sve slobodno vreme provoditi doterujući se, ali ipak pazite na to kako izgledate. Imate društvo koje vam se dopada i kojem se vi dopadate, takvi kakvi ste. Kad imate društvo, normalno je da jedni drugima idete u posetu, da se okupljate čas kod ovog, čas kod onog, čas kod nekog trećeg… To znači i povremeno okupljanje kod vas. E, tu nastaje problem, i to sa vašim roditeljima.

Nije problem u tome što vam ne dopuštaju da dovodite društvo. Ne bune se protiv toga, nemaju ništa protiv. Ne postavljaju pitanje ni kada vam društvo dugo ostane, ukoliko niste toliko bučni da oni ne mogu da spavaju (naravno, nikada nije dobrodošlo da ste toliko bučni da komšije zovu policiju). Nisu ni od onih dosadnih roditelja koji svaki čas upadaju u sobu svojoj deci, na svakih pet minuta nutkaju goste nečim, ili (o užasa!) pokušavaju da vama i vašem društvu budu ortaci. Zapravo, neko bi rekao da su vam matorci baš super – ali vas je ipak „blam“. Sramota vas je zbog njihovog izgleda.

Naime, vaši roditelji se osećaju veoma komotno kod kuće. To je baš lepo i vama je drago zbog toga, ali vam nije drago što vaš tata, recimo, gleda televiziju u boksericama (a vama su došle drugarice). Za to vreme mama sedi sa viklerima i maskom za lice, nalik na nekog vanzemaljca u kućnoj haljini, a onda je vaše društvo vidi u takvom izdanju. Joj, blama! Niste sigurni šta da uradite – ne želite da povredite roditelje, a opet, ne želite ni da vas roditelji blamiraju pred društvom.

Ukoliko je to vaš problem, ne brinite, jer to nije ništa krupno niti teško za rešavanje. Možete pokušati da pažljivo razgovarate s roditeljima i da im obazrivo kažete kako se osećate kada ih vaše društvo vidi u previše komotnom izdanju. Moguće je da vaši roditelji zaista nisu svesni kako takav njihov izgled deluje na vas i da im samo treba skrenuti pažnju na to.

Ako to ne upali (recimo, vaši roditelji su uporni u tome da se makar kod kuće opuste, kad već na poslu moraju da su doterani), ne preostaje vam ništa drugo nego da prihvatite da su vaši roditelji takvi. Zapravo, to i nije razlog za toliko nerviranje, jer je savršeno moguće da vašem društvu uopšte ne smeta izgled vaših roditelja (ipak dolaze kod vas i zbog vas, a ne kod vaših roditelja). Ukoliko im smeta kako izgledaju vaši roditelji, i to u tolikoj meri da bi zbog toga prestali da se druže s vama – definitivno je vreme da nađete novo društvo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.