Šta vam se lepo desilo danas?

Svakome se nekad desi da se oseti kao da mu ništa ne ide, da je totalni baksuz, potpuni gubitnik… A i bez toga, svakome je nekad potrebna doza dobrog raspoloženja. U tu svrhu, može da posluži da se prisetite nečeg lepog što vam se danas desilo.
Pre nego što "kao iz topa" odgovorite da vam se ništa lepo nije desilo, svi oko vas su spletkaroši i kreteni, niko vas ne voli, svi vam podmeću, razmislite. Setite se raznih stvari koje su se desile danas, sitnih i krupnih. Da li vam se neko nasmešio? To je lepo. Da li je bilo prijatno, toplo vreme? I to je lepo. Da li ste pomazili neko mače, poigrali se s psom? I to su lepe stvari. Čuli ste dobru pesmu, čitali ste dobru knjigu, gledali seriju koju volite, dobili ste dobru ocenu (ili ste izbegli ispitivanje kad niste bili spremni)? Sve su to lepe stvari.
U toku svakog dana, koliko god tegoban bio, desi nam se i bar nešto lepo, nekad krupno, nekad sasvim sitno, ali se desi. I, čak i kad se radi o sitnici, vredi to primetiti zbog sebe, vi se osetite bolje. A ako nemate naviku da primećujete takve stvari, možete je steći. Čak i ako ste navikli da primećujete apsolutno sve loše što se desi.
Kako? Tako što ćete se svakog dana setiti bar jedne lepe stvari koja vam se desila, bar jedne stvari koja je dobar razlog za radovanje. To može biti i nešto toliko sitno kao lep prizor sunca kroz zeleno lišće na drvetu, a može i nešto krupnije, recimo, počeli ste da izlazite s momkom ili devojkom koji vam se dopadaju. Ponavljajte to svakog dana i vremenom ćete ne samo steći naviku da se setite gomile stvari koje bi mogle da vas obraduju već ćete nailaziti na sve više takvih stvari, i sve više se radovati.
Dakle, šta vam se lepo desilo danas?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.