Stajling za buckaste

Većina odeće kao da je pravljena tako da dobro stoji samo mršavim ili vitkim devojkama, pa se one malo punačkije zapitaju postoji li nešto što bi i njima dobro stajalo. Postoji – i to nešto što je u trendu.
I ove sezone u trendu su tunike, a one buckastim devojkama odlično stoje, jer pokriju sve viškove. Neki modeli tunika će super stajati i vitkim devojkama, recimo, oni strukirani, svetlijih boja – a na buckama će super izgledati tunike tamnijih boja (na primer, ljubičasta), bez supertesnog struka. Tunika može biti jednobojna ili s detaljima – ti detalji ne bi trebalo da budu vodoravne pruge ni krupan print preko cele tunike (krupan print na samo jednom delu tunike može), ostalo je dozvoljeno.
Tunika se odlično uklapa uz pantalone, može i farmerke, i to neke užeg kroja. Pantalone ne treba da budu baš sasvim uz nogu, ali ne smeju da budu ni šljampave – relativno uzak kroj, u kombinaciji s tunikom, fino će vam izdužiti figuru. Crne pantalone su super za ovu varijantu, ali mogu da posluže bilo koje tamnije nijanse, a ako vam je tunika jednobojna, na pantalonama mogu da postoje i neki zanimljivi detalji (i opet, krupan print ili vodoravne pruge nisu dobra ideja, ali vezeni detalji ili uspravne pruge bi izgledale dobro – može da se radi i o kombinaciji svetlih i tamnih boja).
Na kraju, ono što upotpunjuje svaki stajling: obuća. Uz opisanu tuniku i pantalone buckama bi super stajale sandale ili cipele s većom petom. Tako dobijate na visini, pa automatski izgledate vitkije i skladnije građene.
Mada modna industrija i dalje favorizuje mršavice, i za bucke se može naći odeća koja im lepo stoji – a čini se da se i to s favorizovanjem mršavica menja, jer se sve češće dešava da se zabranjuje nastup manekenkama koje su baš premršave. To znači da će biti više lepih modela i za punije – navijamo za to, valjda svi treba da mogu lepo da se obuku.

5 komentara
 1. Goca Vojnović

  Ćao, Majo, drago mi je da ima nekog od mojih sa Kosova. Ja sam nekad živela u Prištini. Veliki pozdrav.

 2. Anica Krga

  Iskreno, srećna sam zbog priznanja da među nama ima i onih koji žele da se obuku, a nisu „letve“, kojih ja malo viđam na ulicama. Žena sam u godinama, šijem sama sebi i porodici, srećna sam kada vidim današnju omladinu doteranu i obučenu, ali mi nije jasno gde nabavljaju tu odeću. Veličine od 40-48 prosto ne postoje. Nigde ne nalazim cene za krojačke usluge, možda možete i o tome nešto da objavite. Dobro je znati cene usluga i metraže na kg, pa kada uporedite razlike, a imate i malo dara za modeliranje, šivenje i pletenje, verujte, napravili ste dobar spoj za kućni budžet.

 3. Vesna Jovanović

  Pre desetak godina, živela sam u jednom evropskom gradu u kojem je postojao butik poznate firme i u njemu se moglo kupiti sve od veša, kupaći kostimi, sakoi, pantalone, sve od majica do džempera, jakni… u veličinama od 36 do 54. Modeli su bili gotovo identični i za vitke i za bucke, a sve je bilo perfektno sašiveno i od kvalitetnog materijala. Sanjam o takvoj radnji u Beogradu. Drugo, u vezi sa bojama, buckama se stalno preporučuju tamne boje, a u pomenutoj radnji bilo je odevnih predmeta u svim bojama, pa je i to bio praznik za oči, bar nama buckama.

 4. Mila Tomašević

  Konačno je neko shvatio da svi vole lepo da se obuku…

 5. Maja Simić

  Tekst je odličan, mislim da je konačno došlo vreme da se i za one punije osobe pojavi nešto „in“ kada je u pitanju garderoba. Mislim da mršavicama konačno dolazi kraj, a da punije sada zauzimaju presto. Svaka čast autoru!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike