Stalno se gleda u ogledalu

Sasvim je normalna pojava da devojka voli da se doteruje i da će, shodno tome, izvestan deo vremena provesti pred ogledalom, ali ima ih i koje u tome preteruju – praktično više posmatraju svoj odraz u ogledalu ili u nekoj drugoj reflektujućoj površini nego što gledaju u druge ljude, makar im oni bili sagovornici. Takvo ponašanje neće naići na simpatije.
Svakako da će se momku dopasti kada mu je devojka lepa, kad se neguje i kada se doteruje za njega. Neće mu smetati ni ako ona povremeno proveri svoj izgled. Povremeno. Ali, ako devojka više vremena provede posmatrajući svoj odraz u bilo kojoj reflektujućoj površini u blizini nego što provede gledajući svog dečka, ako mu odsutno odgovara jer je više usredsređena na svoj izgled nego na njega, on će se tu osetiti suvišnim. Nakon izvesnog vremena, zaključiće da njoj, pored sopstvenog odraza u ogledalu, niko nije potreban, i potražiće devojku kojoj je on zanimljiviji od ogledala. Nije bitan izgled, samo da se ne ogleda sve vreme.
Devojke će imati nešto više razumevanja za prijateljicu koja voli da se doteruje i često se ogleda, proverava svoj izgled, isprobava, popravlja, ali i tu postoje granice. Ako ona, kad njih dve ili njih nekoliko šetaju, provarava svoj odraz u svakom izlogu na koji naiđu, a u ulici su s mnogo radnji i mnogo izloga, to postaje krajnje naporno, da i ne spominjemo da dosta otežava razgovor – da li nekome kosa lepo pada i da li se bubuljica na bradi mnogo vidi ipak nisu jedine teme za razgovor.
Doterujte se, samo napred! Vodite računa o svom zdravlju i o svom izgledu, negujte se, obraćajte pažnju na to kako izgledate. Tu nema ničeg lošeg, naprotiv. Samo, potrudite se da s tim ne preterate – na svetu ipak ima i drugih zanimljivih stvari, a odraz u ogledalu, ma kako lep bio, ne može da vas zagrli, da vas voli, niti da vam bude prijatelj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.