U trendu

Stidljivost u ljubavi

Stidljivost: kao što smo već pisali, u suštini je korisna, jer vas sprečava da se brzopleto „zaletite“ i uradite nešto zbog čega ćete kasnije „umreti od blama“. Ipak, ako ste jako stidljivi, to vas može sprečiti da uradite bilo šta – recimo, da priđete dečku ili devojci koji vam se sviđaju. Onda ostanete bez dečka ili devojke i žderete se zbog toga. Međutim, ne možete, pa ne možete da izađete na kraj sa stidljivošću. Šta učiniti? Upotrebiti mozak i kreativnost – i naći manje direktan, a ipak jasan način da kažete ono što želite.

Srećom po stidljive, direktan pristup i tekst tipa: „Hoćeš li da izađeš sa mnom“ nisu obavezni. Ukoliko su dečko ili devojka koji vam se sviđaju takođe jako stidljivi, to može da bude problem; možda ćete ipak morati da prevaziđete svoju stidljivost i priđete im. Ako nisu baš jako stidljivi, imate sreće – nije zaista neophodno da im nešto direktno kažete. Dovoljno je, kad prođu pored vas, da im podarite svoj najlepši osmeh ili dubok pogled. To govori čak i više od reči. Oni će shvatiti da ste zainteresovani, a vi se nećete izblamirati. Sledeći korak je na njima…

Možda ste već par i jako ste zaljubljeni jedno u drugo. Međutim, nikako da naterate sebe da im kažete „volim te“, a znate da bi oni voleli to da čuju. Opet srećom po stidljive, postoji mnogo načina da se izraze osećanja, i to uopšte ne moraju da budu izgovorene reči. Možete napisati ljubavnu pesmu, ili poslati lepu SMS poruku. Ako niste vešti s rečima, možete pokloniti jastuče u obliku srca, ili čokoladno srce, ili šolju sa srcima ili natpisom „Volim te“… Verujte, vaš dečko (devojka) će odmah znati šta osećate!

Već neko vreme ste u vezi – postali ste i intimni. Samo, želite drugačije nežnosti, a stidite se da to kažete. Ne morate! Ne mora baš sve da se izrazi rečima. Uzmite njihovu ruku i pokažite im šta želite, ili ih dodirujte tamo gde biste želeli da oni dodiruju vas. Tako će shvatiti šta želite, a vi ništa nećete morati da kažete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.