U trendu

Svi na moru – osim vas

Letnji raspust bi trebalo da je nešto super, i često i jeste, ali se mogu desiti i situacije koje vas u velikoj meri „izbedače“. Na primer, u nekom trenutku se potrefi da su svi na moru ili selu ili planini ili gde već, samo se vi topite na usijanom asfaltu.
Nije nimalo zabavno kada ne možete da se družite sa svojom ekipom, osim putem SMS porukica (ako nisu suviše zauzeti ludim provodom da bi vam pisali), ali to nije razlog ni za depresiju. Postoje stvari koje možete da radite i bez njih – čitava gomila stvari koju možete obaviti dok oni nisu tu.
Pre svega, mislimo na sve ono što biste rado uradili, ali za to nikad ne nađete vremena jer je zabavnije biti s prijateljima. Možete ponovo iščitati sve omiljene knjige, pogledati sve epizode omiljene serije, potpuno preurediti svoju sobu, iz početka preći omiljenu igru… A možete se upustiti i u solo skitanje po sopstvenom gradu, možda i otkriti nešto zanimljivo za šta ranije niste znali, pa kasnije to podeliti s društvom. Možda u toj skitnji upoznate i neke nove ljude, ko zna? Trebalo bi i da postoji mogućnost da se upišete u neki sportski klub (i tu biste mogli sresti interesantne ljude, i to one koje zanima isti sport kao i vas), ili na neki letnji kurs – sportovi su uvek korisni, a na kursu biste mogli da naučite nešto zanimljivo i, opet, da upoznate nove ljude sa sličnim interesovanjima.
Ono što još možete da učinite jeste da potražite neki sezonski poslić. To će vam i te kako pomoći da utrošite vreme do povratka prijatelja, plus ćete nešto i zaraditi i steći novo iskustvo (i to iskustvo koje vam kasnije može pomoći u nalaženju novog izvora zarade).
Za šta god da se opredelite, to što ćete jedno kraće vreme biti odvojeni od prijatelja nije nikakva tragedija – uvek je moguće naći nešto zanimljivo da se radi, plus ćete tako i vi imati šta interesantno da ispričate ekipi kad ih vidite, umesto da samo ćutite i slušate njih jer ste se sve vreme dosađivali, pa nemate šta da im kažete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar