U trendu

Sviđa vam se, a ne primećuje vas

Nije retka situacija da vam se neki dečko sviđa, a da vas uopšte ne primećuje. Ili, manje-više redovno ćaskate, ali to je samo četovanje preko Fejsbuka, a kad se uživo vidite, ništa se ne dešava. I onda ne znate šta ćete, kako da vas on primeti kao devojku.
Dodatna nezgoda može da bude ako je taj dečko malo stariji od vas, recimo, vi ste sedmi razred, a on osmi. Godina razlike u nekom kasnijem životnom dobu ne bi značila ništa, ali u vašim godinama, čak i ako se dopadnete tom dečku, drugovi bi mogli da ga začikavaju sa: "Ma daj, šta ćeš sa sedmakinjom?", i on bi mogao da odustane zbog toga. Nezrelo? Jeste – ali nije realno očekivati zrelost odrasle osobe od četrnaestogodišnjaka.
Šta da uradite? Kako on da vas primeti, kako da mu se dopadnete? Posmatrajte ga kad imate priliku i raspitajte se koje ga stvari najviše interesuju. Kakvu muziku sluša, ima li neke hobije, čime voli da se bavi u slobodno vreme… A onda se potrudite da i vi nešto saznate o tome. Ne morate da budete ekspert, potrebno vam je da znate toliko da ste u stanju da postavite nekoliko inteligentnih pitanja – i, naravno, postavite ta pitanja njemu, čule ste da on zna više o tome, vi ne znate, a volele biste da saznate… Dok vam odgovara na pitanja, pažljivo ga slušajte, nemojte samo da čekate na svoj red da kažete još nešto; tim slušanjem ćete vrlo verovatno doći do novih stvari koje možete da ga pitate, pa će se tako razgovor nastaviti, a on će vas upamtiti kao osobu koja se interesuje za slične stvari kao i on.
Ono što dodatno pomaže kod tih razgovora jeste da obratite pažnju na svoj izgled i da se trudite da delujete bar u nekoj meri ženstveno. Naime, ako ste stalno u košulji i farmerkama i ćaskate s njim o, recimo, fudbalu, mogle biste da mu se dopadnete, ali da vas ne vidi stvarno kao žensko, već kao još jednog ortaka – možda vas u nekom trenutku mune i pokaže vam devojku koja mu se sviđa, i pita vas za savet kako da joj priđe.
Još jedna važna stvar: potrudite se da ta komunikacija ide uživo, licem u lice. Ćaskanje preko Fejsbuka može da bude super, samo što su preko Interneta ljudi znatno slobodniji, kažu i ono što uživo ne bi, pa i flertuju s onima sa kojima uživo uopšte ne žele vezu, i onda steknete pogrešan utisak o tome da li mu se sviđate; nije isključeno ni da on uživo ne bi ni pričao sa vama, ćaska s vama preko Interneta samo u trenucima dosade. Plus, Internet ne dozvoljava nikakvo stvarno zbližavanje, ne ako se komunikacija ne odvija i uživo. Zato, uživajte u Internetu, ali se potrudite da što više komunikacije s dečkom koji vam se sviđa bude uživo, ukoliko sa njim želite nešto više od internet-flerta.
Nema garancije da će naš savet sigurno uspeti, nekada momak jednostavno nije zainteresovan za vas, i šta god da učinite, neće postati zainteresovan – a nema smisla da ga jurite ako on ne želi vaše društvo, ni vama se ne bi dopalo da za vama juri i dosađuje vam neko ko vas ne zanima. Ipak, vredi probati – a mi vam držimo palčeve!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.