Sviđa vam se prijateljičin brat

Nije moguće unapred znati ko će vam se dopasti, kao ni u koga ćete se zaljubiti. A nekada se desi da se zaljubite u nekoga s kim bi veza mogla da bude prilično rizična – na primer, u brata dobre prijateljice.
Ovo može da bude nezgodan spoj. U principu, ako želite da budete „na bezbednom“ kad se o vašoj prijateljici radi, dobro je izbegavati njene bivše momke i njene srodnike. Veza s drugaričinim bivšim dečkom bila bi emotivno komplikovana, plus bi vam zakomplikovala i prijateljstvo, a slično je i s vezom s njenim bratom.
Ona voli i vas i svog brata. Plus je prema bratu zaštitnički nastrojena – ako zna da vi volite da se poigravate s momcima, a onda ih ostavite, sasvim je sigurno da je nimalo neće oduševiti ideja da na sličan način povredite njenog brata, makar je i ne bilo briga za one druge momke koje ste povredili. A može da se radi i o obrnutoj situaciji, da ona zna da se njen brat baš i ne ponaša lepo prema svojim devojkama, možda je on taj koji se samo poigrava njima. Pošto se radi o njenom bratu, nije isključeno da ne želi da naglas kaže bilo šta te vrste o njemu, ali da isto tako ne želi ni da vi budete povređeni, pa se zato usprotivi.
Uz to, komplikacije mogu da nastanu kasnije. Recimo, veza lepo počne, vas dvoje se vežete jedno za drugo – a onda se posvađate i raskinete. Odjednom budu povređene dve osobe do kojih je vašoj prijateljici jako stalo, plus, moguće je i da mora da žonglira između vas dvoje, naročito ako jedno od vas dvoje optužuje ono drugo. A čak i da nema međusobnih optužbi, opet ste vi osoba koja je povredila njenog brata, ili je njen rođeni brat taj koji je povredio njenu dragu prijateljicu. Ili oboje. Emotivno vrlo komplikovano. A može se izbeći tako što ćete vi sebi potražiti nekog drugog dečka, a on neku drugu devojku.
Uz sve rečeno, dešava se da devojka izlazi s bratom svoje drugarice. Nije ni retko. Samo je rizično – dok veza lepo teče, sve je super (ako vaša prijateljica ne postane ljubomorna jer više vremena provodite s njenim bratom nego s njom), ali kad se veza završi, stvari postaju komplikovanije, jer em je veza gotova (što boli), em je i prijateljstvo ugroženo dok vam se prijateljica oseća kao između dve vatre. Veoma slična situacija kao i kod momka koji se zabavlja sa sestrom najboljeg prijatelja.
Šta učiniti? Biti oprezan i biti pažljiv. I pre nego što se upustite u vezu s bratom dobre prijateljice, razmislite koliko vam se taj brat zaista dopada, kakva su vam osećanja prema njemu. Da li vam je do njega stalo u toj meri da biste rizikovali prijateljstvo? Ako jeste, samo hrabro, i srećno! A ako vas opasnost rizikovanja prijateljstva jako zabrinjava, znači da osećate da veza ne bi bila vredna tog rizika, i tada bi bilo bolje da potražite nekog drugog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.