U trendu

Tamna koža bez opekotina

Verovatno si i sam čuo tj. čula koliko sunčevi zraci mogu biti opasni. Sve je više onih koji apeluju da se klonimo sunca, a ako ti je ova tematika još uvek dovoljno nepoznata, evo par osnovnih saveta u vezi sa sunčanjem i suncem.

Ne postoji „zdravo tamnjenje“

Uvek si pod rizikom kada se izlažeš suncu, tako da „zdravo tamnjenje“ zapravo ne postoji. Međutim, postoje izvesna pravila kojih se možeš pridržavati u toku samog procesa sunčanja. Time će tvoje izlaganje suncu biti bezbednije, smanjićeš rizik od svih negativnih posledica. Najvažnije pravilo je da uvek naneseš kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom 15 ili višim, kao i da izbegavaš podnevno sunce.

Pažljivo prilikom kupovine

Krema za sunčanje, u principu, nije nešto na čemu treba štedeti. Nemoj da kupuješ svašta, već izaberi kvalitetnu zaštitu sa filterima i za UVA i za UVB zrake. Ne uzimaj u ruke prvu šarenu kutijicu sa police već pažljivo pročitaj šta piše na poleđini pakovanja.

Cink

Najbolje zaštitne kreme su one koje sadrže cink. Potrudi se da pronađeš takvu.

Neguj telo

Ako ipak insistiraš na tome da poput manekena imaš lep bronzan ten, obavezno posle sunčanja koristi hidrantna sredstva koja služe za pružanje neophodne vlage tvom telu.

Solarijum ili sunce?

Želiš li da napokon čuješ neku dobru vest o toj narandžastoj vatrenoj lopti? Mnogo je bolja od solarijuma. U solarijumu postoje samo UVA zraci, a oni su najštetniji. Zato ćeš tako potamneti za kraće vreme, ali i ostariti brže.

A moda?

Kako stvari trenutno stoje, lepotice sa bronzanim tenom više nisu IN. To je možda bio trend pre nekoliko godina, ali sada, veliki broj ljudi se odlučio da najpre misli na svoje zdravlje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.