U trendu

Teške muke s vezom na daljinu (1)

Često se može čuti da veza na daljinu ne može da uspe. Mada to nije tačno – postoje uspešne veze na daljinu – nije nimalo lako kada voljena osoba živi u nekom drugom gradu ili čak i u drugoj zemlji, i ovakva veza zaista nije za svakog.
Naravno, stoji činjenica da ne birate u koga ćete se zaljubiti, i može se desiti da se zaljubite u osobu koja ne živi u vašem gradu. Neko će u takvoj situaciji odmah zaključiti da bi ta veza bila neostvariva (i bila bi, ako u startu na taj način posmatra stvari), i neće ništa pokušati. Neko bi se zaleteo, pa kako ispadne, ispašće, a neko bi se u takvu vezu upustio s punom svešću o teškoćama koje ga/je iščekuju, ali i rešenošću da sve moguće probleme prevaziđe. A problema će biti.
U vezi na daljinu, voljena osoba vam nedostaje najveći deo vremena. To ima i svojih prednosti, jer se uželite jedno drugog, pa vam viđenja budu emotivno veoma intenzivna, ali dobar deo vremena grozno boli što vam neko koga volite nedostaje, što ne možete da se dogovorite da se nađete kroz pola sata ili sat vremena, kao što toliko parova koje poznajete mogu.
Može se desiti da početni zanos izbledi i da se ostvari ono „daleko od očiju, daleko i od srca“. Međutim, to nije nešto čega bi se previše trebalo plašiti, jer ako je tako, onda se radi o vezi koja bi se ionako okončala kad početni zanos izbledi. Potrajala bi duže da ste živeli u istom gradu i češće se viđali, ali ne bi trajala izrazito dugo. S druge strane, postoji i jedna prednost – pošto je voljena osoba daleko od vas i retko je viđate, nećete primetiti, ili ćete ih primetiti znatno manje i manje će vam smetati, neke njene sitne mane i iritirajuće navike koje bi mnogo više došle do izražaja da se češće viđate. Ovako vam se neke od tih mana mogu čak i činiti simpatičnim.
Kad se o vezi na daljinu radi, neophodna je vrlo redovna komunikacija. Koristite Internet, SMS poruke, telefonske razgovore, sve moguće i nemoguće varijante kako biste ostali u stalnom kontaktu s voljenom osobom. I, kad god je to izvodljivo, viđajte se.
Sutra pročitajte o još nekim problemima veza na daljinu – i o tome da ipak treba pokušati, ako vam je do veze stalo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.