U trendu

Tinejdžerke ga vole: Orlando Blum

Gledale ste ga u filmovima „Gospodar prstenova: družina prstena“, „Pad crnog jastreba“, „Gospodar prstenova: dve kule“, a trenutno imate priliku da ga vidite i u filmu „Pirati sa Kariba“. U decembru ćete moći da ga vidite i u trećem delu „Gospodara prstenova“ – filmu „Povratak kralja“. Znate, naravno, o kome se radi: o britanskom glumcu Orlandu Blumu. Ako vam se, kao i mnogim vašim vršnjakinjama, sviđa, evo vam prilike da saznate nešto više o njemu.

Rođen je 13. januara 1977. (u zapadnom horoskopu Jarac, u kineskom Zmaj) u Kenterberiju u Engleskoj. Ako vas mrzi da računate: ima 26 godina (izgleda mlađe, zar ne?). Veoma rano je rešio da se bavi glumom (o ulozi Legolasa u „Gospodaru prstenova“ kaže: „Dobio sam zabavnu odeću i dali su mi da 18 meseci jurcam po Novom Zelandu sa lukom i strelom – koliko loše to može da bude?“); u početku je odbijao da igra u filmovima kako bi se posvetio pozorištu. Prvi put je primećen nakon kratke pojave u TV filmu „Vajld“. Kad je reč o „Gospodaru prstenova“, zanimljivo je da se Orlando Blum uopšte nije prijavio za ulogu vilovnjaka Legolasa, već Faramira, Boromirovog brata, koji se ne pojavljuje pre drugog dela trilogije. Za tu ulogu je odbijen, ali mu je predloženo da dođe na audiciju za lik Legolasa. Radi ovog filma naučio je da koristi luk i strelu, da jaše (dok koristi luk i strelu) i da se mačuje sa dva mača.

Neki trivijalni podaci: njegova omiljena boja je žuta; od hrane voli picu, zobene pahuljice, pirinač i povrće, pečeni krompir, a omiljeni glumci su mu Džoni Dep, Edvard Norton, Pol Njuman i Danijel Dej-Luis. Voli „fine, slatke devojke“ i nije oženjen. Ima dve godine stariju sestru (Samanta) i govori francuski.

Nešto što ne biste očekivali: često mu se dešavaju nezgode. Lomio je kičmu, rebra, nos, obe noge, ruku, zglob, prst, palac na nozi, a lobanju je razbijao tri puta.

Nešto zabavnije: ostavio je pušenje 2002. i sada, umesto toga, gricka nokte. Kad ne radi, delom provodi vreme u Londonu, a delom u Los Anđelesu.

Za više podataka, kao i za detaljnu filmografiju, slike (puno slika!) i slično posetite: http://www.theorlandobloomfiles.com.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.