Tragovi od naočara za sunce

Leto je po mnogo čemu super – raspust, toplo vreme, više vremena za zabavu, mnogo manje obaveza… Ali, ume da donese i sitnije i krupnije probleme. Jedan od onih sitnijih, ali ipak u izvesnoj meri iritirajućih, mogu da budu tragovi od naočara za sunce.

Naslušali ste se upozorenja o suncu, o tome da se treba čuvati, mackati se zaštitnim kremama, štititi se šeširom, obavezno koristiti naočari za sunce kako biste zaštitili oči… I, sledite uputstva, ili bar neka od njih. Recimo, redovno nosite naočare za sunce. Em vam štite oči, ništa vam ne blešti (to jest, sija sunce i dalje, ali vam sjaj ne smeta očima), em ste uspeli da nabavite stvarno „kul“ naočare pa je ono čime se štitite još i super modni detalj. Odlično. Samo, imate jedan problemčić – oči su vam pokrivene naočarima za sunce, ostatak lica nije, onda vam lice potamni, predeo oko očiju ne, i izgledate kao inverzija rakuna. Oko očiju belo, a ten taman. I nije baš neki prizor.

Takav izgled je moguće izbeći, ili bar dobiti neku blažu verziju. Kako? Poslušajte uputstva o zaštiti od sunca do kraja, pa redovno mažite zaštitnu kremu na lice, neku s faktorom 30, koja blokira UVA/UVB zrake. Tako će vam lice manje pocrneti (što i nije loše, jer koža stari od sunca, ovako ćete sporije dobiti bore), pa će i razlika između predela oko očiju i ostatka lica biti manja. Ako na sve dodate i šešir sa širokim obodom, još više ćete zaštititi lice i razlika će biti još manja. A pošto sunce ipak prolazi i kroz sve to, nije da bojicu nećete dobiti uopšte.

A ako je šteta već učinjena, i već imate upadljive bele tragove oko očiju? Šminka. Na beli deo oko očiju utapkajte podlogu za šminku koja je iste nijanse kao i vaša potamnela koža. Podloga je za ovo efikasnija nego korektor, korektor se ne uklopi dovoljno. Dodatnu pomoć će pružiti svetlosmeđa senka ili ona „nude“ nijanse, tako će se ublažiti razlike između predela oko očiju i ostatka lica.
Nije baš pitanje od životne važnosti, znamo, ali ti beli tragovi umeju da nerviraju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.