Trikovi za savršen izgled zvezda (2)

Sa ruku i nogu mogu se, takođe, ukloniti sve nepravilnosti kože (uključujući i strije, celulit, „guščju kožu“); mogu se ukloniti i dlačice, koža može da se potamni tako da izgleda preplanulo. Pored toga, ruke i noge mogu se i stanjiti, a mišići se mogu definisati, pa tako izgleda kao da se neka od zvezda intenzivno bavi sportom makar sve vreme provodila u fotelji. Sužavanjem butina, recimo, postiže se da cela figura deluje vretenasto.

Definisanjem senki oko grudi može da se stvori utisak da su bujnije. Ukoliko se suze bokovi i struk (i jedno i drugo lako izvodljivo), dobije se idealna ženska figura – „peščani sat“. Nabori na odeći mogu da se izravnaju i onda i stomak deluje ravnije; ako se figura suzi u struku i definišu stomačni mišići („pločice“ postanu vidljivije), dobije se telo kao da zvezda ne izlazi iz teretane – i to bez ikakvih vežbi i gladovanja.

Ukoliko vam je, posle cele ove priče, palo na pamet da tako i vi možete da izgledate savršeno i bez ikakve mane, potpuno ste u pravu. Možete. To i jeste poenta cele ove priče. Ako se pitate zašto se rade sve te silne prepravke na fotografijama zvezda (na nekim fotografijama je neophodno jako, jako mnogo prepravki), odgovor je jednostavan: ljudi su skloni tome da veruju kako su njihovi ljubimci savršena bića sa savršenim telima.

Međutim, zvezde su, zapravo, savršene baš koliko i vi (vaši prijatelji, dečko, devojka, brat, sestra…). Drugim rečima, obična su ljudska bića, sa savim običnim, ljudskim problemima i manama – ni bolji ni gori od vas. Možda vam to zvuči kao razočarenje, ali ne bi trebalo, jer to zapravo znači sledeće: ako su oni (koji nisu ništa bolji ni gori od vas) uspeli, onda to možete i vi.

Onda će, jednog dana, neko da retušira vaše fotografije uz pomoć kompjutera, kako bi neki novi tinejdžeri poverovali da ste vi savršenstvo bez mane.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.