U trendu

U koštac sa slabom motivacijom (1)

S lepim vremenom intenzivnije razmišljate o svom izgledu i fizičkoj formi. Iako ste svesni da su osnov dobrog i zdravog izgleda redovne vežbe i pravilna ishrana, dešavalo vam se da brzo odustajete? Verujte i motivacija se može osnažiti.

Ne zaboravite cilj

Podsetite se zbog čega ste na samom početku odlučili da vežbate ili da se zdravije hranite. Da li da biste se osećali bolje i samouverenije? Da biste mogli da obučete sjajan kupaći, ili da biste poboljšali svoje zdravlje? Šta god da je, verujte da ste jedini koji to možete i ostvariti.

Pravilo 21 dan

Možda ne znate, ali potvrđeno je da ukoliko nešto ponavljate 21 dan, to prelazi u naviku. Vodite podsetnik te tri nedelje i pre no što shvatite vežbe i drugačija ishrana neće predstavljati mučenje. Jednostavno će postati deo vaše svakodnevice i životnog stila.

Izaberite zabavne vežbe

Dopada vam se program vežbi koji ste dosad izvodili? Dobro bi bilo da ga se pridržavate i dalje. Ako vam je to dosadilo, unesite novine. Razmislite da li biste voleli da vežbate sa nekim – prijateljicom, celom grupom ili sami? Da li vam više prija trening u kući, na otvorenom ili u teretani? Volite li više brze i izazovne vežbe ili vam prija laganiji tempo? Dobro razmislite o ovim pitanjima i otkrićete vežbe u kojima ćete uživati.

Budite realni

Tek da se podsetimo: sedmodnevne vežbe ili stroga trodnevna dijeta neće magično transformisati vaše telo. Istinske promene zahtevaju i rad i vreme. Ako budete imali nerealna očekivanja, vrlo lako ćete ceo poduhvat doživeti kao neuspeh. Umesto da se preforsirate do iznemoglosti, počnite polako i postepeno pomerajte granicu. Isto važi i za dijetu – nemojte drastično smanjivati broj unetih dnevnih kalorija. Samo ćete poremetiti metabolizam i vrlo brzo vratiti izgubljene kilograme. Uvodite zdrave promene postepeno. Samo tako će nove prehrambene navike postati sastavni deo vašeg života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.