Uf, danas grozno izgledam!

Svakome se nekad desi da ustane u lošem raspoloženju. Ako i ne ustane u lošem raspoloženju, može mu se desiti da mu tog dana ništa ne ide od ruke, što ga vrlo brzo dovede u loše raspoloženje. Znate već, udarate se i saplićete iako obično niste toliko trapavi, otkrijete da je neko već pojeo ono što ste vi hteli za doručak, drug ili drugarica kojima hoćete da se jadate nisu dostupni, treba da učite, a nikad vam se to manje nije radilo, prosuli ste sok na omiljenu majicu…
Onda se na sve to pogledate u ogledalu i ustanovite da izgledate katastrofalno. Da li se to vaše (ne)raspoloženje odražava na vaš izgled? Ne znate i nije vam bitno. Ono što vam je bitno jeste to da, uz sve baksuzluke tog dana, još i grozno izgledate. Prosto da se vratite u krevet, pokrijete preko glave i sačekate sledeći dan, ili da se sakrijete ispod kreveta, ili da se sakrijete u orman. Bilo šta, samo da ne morate takvi da izađete.
Naravno, sakrivanje ispod kreveta ili slična šašava varijanta ne dolazi u obzir. Međutim, šta učiniti? Kako pomoći sebi da se osećate bolje? Kad makar ne biste izgledali tako grozno… Pa, i ne izgledate.
Za početak, kad procenjujete svoj izgled, nemojte se porediti s fotografijama manekenki i glumica. Ko zna koliko vremena su ih šminkali profesionalci da bi izgledale tako kako izgledaju (jeste li znali da preslatka Kira Najtli zapravo ima veliki problem s aknama i da su je na snimanju svaki dan šminkali po pet sati (bukvalno pet sati!) da bi dobila besprekoran ten po kome je poznata?), i koliko su, čak i nakon toga, njihove fotke morale da budu ulepšane kompjuterom. Naravno da ne izgledate tako – ni te devojke i žene ne izgledaju tako. Niko tako zaista ne izgleda.
Zatim, uzmite papir i olovku i napravite spisak onoga što najviše volite na sebi, ili makar onoga što smatrate podnošljivim kod sebe. Na spisak dodajte i komplimente koje vam najčešće daju (da, računaju se i komplimenti roditelja). Kad god smatrate da vam je izgled grozan, naglas sebi pročitajte taj spisak.
Još nešto: u ovakvim danima veoma je lako pomisliti: "Joj, što ja nisam kao (ubacite ime po želji), ona ima (ubacite šta to ona ima a što biste i vi želeli)?" Nemojte! Pa šta ako niste ona – ko god ona bila? Budite sigurni da i vi imate bar nešto, ako ne i mnogo toga, na čemu vam drugi zavide (nemate običaj da se doterujete? Sto posto ima bar nekoliko njih koji vam zavide na hrabrosti da se ne "lickate" svaki čas, već da se ponašate tako komotno i opušteno).
Glavu gore! Sasvim sigurno ne izgledate toliko loše kao što vam se čini. Najverovatnije izgledate sasvim u redu, samo ste neraspoloženi pa to ne primećujete. Osmeh na lice, makar u početku ličio i na kiseo kez, ponovite nekoliko puta sebi da se fenomenalno osećate i da super izgledate (može i: "Ma, ima bre da se dobro osećaš, šta tu cviliš!") i ubrzo će vam biti bolje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.