Umalo da prevarite (2)

Samo, kad im ispričate svoju priču, vaš dečko ili devojka baš i nisu puni razumevanja. Od cele priče njima kao da je najupečatljiviji onaj deo kad samo što ih niste prevarili, i to što ste se na kraju ipak suzdržali kao da im ne znači mnogo. Šta sad?

Ovakve stvari se dešavaju; moguće je da veoma volite neku osobu a da vam se ipak dopadne i neko drugi – nakratko, to dopadanje može biti veoma intenzivno. To je potpuno normalna pojava i ne treba da se osećate krivim ako nakratko osetite da vam se dopada još neko. Bitno je ono što u takvoj situaciji uradite: ono što bi trebalo da uradite jeste da se setite osobe koju volite, da i ta osoba voli vas i veruje vam. Da se vaš dečko ili devojka zamalo smuvaju sa nekim drugim, kako biste se vi osećali? Vrlo slično se i oni osećaju kad čuju da ste ih zamalo prevarili – dovoljno loše da mogu i da požele da raskinu sa vama.

U takvoj situaciji možda je najbezbednija varijanta da odmah upoznate svog dečka ili devojku sa novim poznanikom ili poznanicom i da novu osobu koja vam se dopada ne viđate nasamo, nego uvek kad je s vama voljena osoba. Tako ćete stalno podsećati sebe na to da morate jako da pazite kako se ponašate, a i novom poznaniku/poznanici stavićete do znanja da već imate nekog.

Ako je ljubav između vas i vašeg dečka ili devojke jaka, verovatno će prevladati „zamalo prevaru“ i do raskida neće doći. Ipak, voljenoj osobi će trebati izvesno vreme da se ponovo opusti pored vas, da ponovo počne da vam veruje. Na vama će biti da ih sve vreme umirujete i dokazujete im svoju ljubav i privrženost. Naporno? Da. Bolno, jer svaki put kad se s njima vidite, setite se koliko ste ih povredili svojim postupkom, a zaista ne želite da ih vidite povređene? Apsolutno. Međutim, taj „period oporavka“ je nešto kroz šta morate proći kako biste ponovo bili srećni sa voljenom osobom. Sreća sa voljenom osobom vredna je svakog truda (kao i odricanja od potencijalnog kratkotrajnog zadovoljstva), zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.