U trendu

Usamljeni u crnom

Ima onih koji smatraju da je obući se skroz u crno suviše mračno, a ima i onih kojima je to „kul“ i dopada im se. Ukoliko spadate u ovu drugu grupu, nije loše biti svestan da time što ste u crnom šaljete određenu poruku svima oko sebe.
Ne mislimo na poruku da ste u žalosti; crno odavno ne nose samo oni kojima je neko umro (plus za to postoje posebne oznake). I ne mislimo na crno kao na deo garderobe, kao što su crna majica, rolka ili pantalone, dok je ostatak vaše odeće u nekoj drugoj boji.
Poruka koju crno šalje svima koji vas vide jeste da želite da budete ostavljeni na miru, da niste zainteresovani za druženje ni komunikaciju u bilo kom smislu. To nije poruka koju ljudi primaju na svesnom nivou, tako da se može desiti da ne budu svesni zbog čega se sklanjaju od vas. I, naravno, neće svi reagovati na ovaj način, nekima će biti baš zanimljivo što ste u crnom.
Da li ovo znači da ne smete ili da ne treba da nosite crno? Ne. Ali, korisno je biti svestan kakav bi utisak to moglo da ostavi i koje bi mogle da budu posledice tog utiska. Ukoliko ste vi inače komunikativna osoba kojoj nije nikakav problem da priđe onima s kojima želi da se druži i svojim ponašanjem porekne utisak koju crna odeća ostavlja, crno vam neće napraviti ama baš nikakav problem (povremeno će vas neko pitati zašto nosite crno, ili reći nešto negativno na račun toga, ili vas zadirkivati – ništa ozbiljno).
Međutim, ako ste stidljiva osoba kojoj je teško da se upozna s drugima, da priđe i komunicira, a osećate se usamljeno, kompletno crna odeća mogla bi da vam napravi dodatni problem. Jer, bez obzira na to što se vi tako ne osećate i što biste voleli da vam neko priđe i druži se s vama, vaša garderoba će poslati poruku: „Ne prilazi!“. Nije da je nemoguće da vam neko uprkos tome priđe, ali su šanse primetno smanjene.
Ukratko: crna odeća može biti „kul“, ali ako ste povučeni u sebe, osećate se usamljeno i redovno vam je teško da uspostavite kontakt s drugima, možda bi ipak trebalo da se opredelite za neke vedrije boje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.