Uskoro – prvi sastanak!

Svako je nervozan pred prvi sastanak. Nema veze da li vam je to prvi sastanak s prvim dečkom u životu ili sa sto prvim (dobro, definitivno se nadamo da nije sto prvi, to bi ipak bilo previše) – sigurno ćete biti nervozni i želeti da budete u najboljem mogućem izdanju, naročito ako se radi o dečku koga vidite kao osobu iz svojih snova. E, sad, ta nervoza je razumljiva – ali vi ne želite da na sastanak stignete nervozne, zar ne? Želite da stignete u dobrom raspoloženju, „kul“ i opuštene. Evo kako to da izvedete, to jest, kako da izbegnete paniku pred sastanak.

Šest sati pred sastanak: pripremite se! Nemojte u poslednjem trenutku preturati po ormaru, niti po torbici sa šminkom, tražeći idealne kombinacije. Ovo ne znači da morate da odlučite o svemu nedelju dana unapred – šest sati ranije je sasvim dovoljno. Dakle, odaberite odeću i odlučite kako ćete se našminkati.

Četiri sata ranije: smislite mesto za izlazak! Ukoliko se niste ranije dogovorili gde ćete izaći, ovo je pravo vreme da odlučite. Pokušajte da to ne bude klasika, kao kafić – smislite nešto manje uobičajeno, kao što je klizanje, šetnja, bilijar, zoo-vrt (ako izlazite dovoljno rano). U svakom slučaju, nemojte smišljanje mesta za vaš prvi sastanak ostavljati za sam trenutak kad se nađete, da ne bi došlo do neprijatne zbunjene stanke dok razmišljate kud ćete. Moguće je da će i on imati neke dobre ideje, ali za svaki slučaj je dobro da ih imate i vi.

Tri i po sata ranije: razmišljajte o čemu ćete pričati s novim dečkom. Jeste, lepo je kad je sve spontano, ali ako se desi da se osećate neinspirisano ili da vam mozak stane kad ga vidite, to može da dovede do neprijatne tišine – a to sigurno ne želite na prvom sastanku. Zato unapred smislite neke teme za razgovor – i to teme za koje verujete da će oboma biti interesantne.

Tri sata pred sastanak: opet postajete nervozne. Samo polako, ne dajte ružnim mislima da vas učine nervoznim – i setite se da je i on nervozan, da se i on boji da se ne izblamira pred vama. Međutim, valjda možete to da pregurate zajedno, zar ne?

Dva sata pred sastanak: ako ste se dogovorili da izađete na večeru, ovo je pravo vreme da smislite šta ćete jesti – tada ćete moći da osetite šta vam se otrilike jede, pa tako možete i da se opredelite za neku varijantu koja vas neće prikazati u lošem svetlu. Ovim nipošto ne mislimo da kažemo da treba da se opredelite „samo za salatu“. Ako to uradite, vaš dečko će misliti da ste ili folirantkinja ili da fanatično pazite na svoju liniju, toliko fanatično da ni u čemu niste u stanju da se opustite i uživate (a ko želi da izlazi s nekim ko ne ume da se opusti?). Naš predlog je da se opredelite za hranu koja vam je već poznata i koju volite, i da to bude neka hrana koja ne nadima. Obavezno ponesite i žvake ili mentol bombone za posle večere, da bi vam dah bio svež.

Sat vremena pred sastanak: obucite se, našminkajte i „kulirajte“! Pustite svoju omiljenu muziku, onu koja će vas opustiti, mislite na lepe stvari – i tako lepo raspoložene dočekajte svog novog dragog. Držimo vam palčeve da sve prođe savršeno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.