Uspešan flert

Flert je uvek glavobolja: kako pametno postupiti? Recimo, kontakt očima – znate da je bitan, ali da li gledati direktno ili krišom? Onda, da li reći nešto, ili samo ćutati i prepustiti sve smešku? Ukratko: šta uraditi kad se iznenada pojavi osoba iz vaših snova? Evo nekih saveta kako biti uspešan u flertu.

Kontakt očima: najbolje je osobu koja nam se dopada pogledati duboko u oči, nakratko skrenuti pogled, a onda je ponovo pogledati. Time pokazujete interesovanje – ako izdrže vaš pogled duže od tri sekunde, definitivno su i oni zainteresovani. Ne bi trebalo da ih fiksirate pogledom (osećaće se kao da su u nevolji), a ako vam pogled nemirno luta po prostoriji, pomisliće da već tražite nekog drugog.

Razgovor: ako želite da o njima saznate više, postavljajte pitanja na koja ne mogu da odgovore sa „da“ ili „ne“. Naravno, trebalo bi da ponešto kažete i o sebi. Ne bi bilo loše da izbegavate neke česte izjave, tipa: „Mislim da smo se negde već sreli…“ Premda takve izjave ponekad „upale“, nekada mogu imati i sasvim suprotan efekat (recimo, ako se već jeste negde sreli, vaš sagovornik (sagovornica) vas ili nisu ni primetili – u tom slučaju ih ne zanimate – ili su vas primetili i nisu bili zainteresovani; u oba slučaja, bolje je to ne spominjati). Najbolje je da ne pokušavate da budete neko drugi; pričajte iskreno, svojim rečima, a ne napamet naučenim frazama.

Govor tela: kao što znate, telo često govori više od reči. Možete ih povremeno blago dodirnuti po ruci ili ramenu (samo povremeno!) – ako su zainteresovani za vas, taj dodir bi ih mogao navesti da požele da osete i više. Naravno, ne preterujte; nikako im se nemojte već pri prvom susretu unositi u lice, jer bi mogli da se osete neprijatno i da požele da pobegnu od vas.

Odeća: po danu je najbolja svetla odeća – crna vas može učiniti suviše bledim. Crna je super za noć. Glavno pravilo i za šminku i za odeću je da se dobro osećate u tome. Nemojte nositi ništa što vam ne stoji dobro, odeću koja vas sputava ili suviše otkriva. U principu, momci više vole da devojka ne pokazuje sve svoje draži – to im je uvek privlačnije nego kad devojka izgleda kao da se nudi. Devojke uglavnom ne vole da vide momke u tesnim bodi-majcama, jer im takvi momci izgledaju uobraženo i razmetljivo.

Podijum: i momci i devojke vole da vide osobu koja dobro igra. Zato, ako ste vešti u tome, pokažite se! Pokažite da se dobro zabavljate! Ako vam ples nije jača strana, ne preterujte – samo ćete izgledati smešno, a to je upravo ono što ne želite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.