Uvek orgazam?

U velikom broju slučajeva, od prijatelja o seksu možete da čujete svašta. Prosto da se zapitate kako oni znaju toliko mnogo, a vi toliko malo. Zar ste samo vi toliko neupućeni i neobavešteni? Teško. Većina onoga što možete čuti od vršnjaka samo su poluistine – ne zato što neko od prijatelja stvarno želi da vas slaže, već zato što ih je, kao i vas, sramota da priznaju svoje neznanje, pa onda koriste malo ono što su načuli, malo nagađaju, i potrude se da vam kao sopstveno iskustvo i kompletnu istinu serviraju neki podatak. Recimo, može se desiti da od nekog od vršnjaka čujete da devojke, kad vode ljubav, uvek dožive orgazam, ili da nešto nije u redu s njima ako ne dožive orgazam, ili da je dečko potpuno nesposoban ako njegova devojka svaki put ne doživi orgazam.

Ako ste čuli ma koju od navedene tri tvrdnje, bilo bi zgodno da znate da nijedna nije tačna. Onaj ko vam je rekao bilo šta od toga ne zna o čemu priča i ili se i sam(a) debelo vara, ili pokušava da prevari vas. Tinejdžerke koje svaki put doživljavaju orgazam postoje samo u pričama i pričicama; verovatnoća da neka postoji u stvarnom životu je toliko mala da je možete zanemariti.

Stvar s devojkama i orgazmom je što svakoj devojci odgovara nešto drugo; tinejdžeru, koji u principu teško da ima mnogo iskustva (hej, to nije nikakva sramota!) i koga sopstveni hormoni učine izuzetno nestrpljivim, može da bude jako teško da otkrije šta je to što će njegovu devojku dovesti do orgazma (za dečake: to što je to teško nije nikakvo opravdanje da ne date sve od sebe da vam svejedno uspe). Dodatan problem čini i to što ni tinejdžerka nema mnogo iskustva, plus je moguće da je, bar delimično, naučena da je seks prljav, pa se i boji da istražuje.

Rezultat je da ni ona sama ne zna šta je to što joj prija, pa ne može ni svom dečku ništa konkretno da kaže (ili pokaže). Priče tipa da su on ili ona instinktivno znali šta treba da urade su upravo to: priče. U stvarnom životu i vođenje ljubavi i uživanje u seksu su nešto što se uči i nešto na šta se navikava – recimo, čak i kada prestane da ih boli, devojkama je prodiranje penisa u vaginu neprijatno, dok ne nauče da se naviknu na osećaj (mnoge devojke ovo ne znaju, pa pomisle da nešto nije u redu s njima, da nešto pogrešno rade ili da njihov dečko nešto pogrešno radi, a zapravo je u pitanju sasvim normalna pojava).

Sad, ima i devojaka i žena koje doživljavaju višestruke orgazme (ne svaki put, ali im se dešava i to). Isto tako, ima i devojaka i žena koje orgazam nisu doživele nikad. Dakle, budite pažljivi, nežni i strpljivi, istražujte – i s vremenom ćete otkriti šta je to što baš vašoj devojci prija. Sa svakom novom devojkom, naravno, ceo postupak ide iz početka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.