Užas, „brkovi“!

Sa dolaskom puberteta počinje i pojačano izbijanje malja – na raznim delovima tela. Što se dečaka tiče, oni će često sa nestrpljenjem dočekati da počnu da im rastu brkovi i brada, pošto to pokazuje da polako postaju muškarci (mada se brijanje često pokaže kao gnjavaža koju bi mnogi dečaci najradije izbegli). Kod devojčica nikakvi "brkovi" ili, pravilnije rečeno, nausnice, nisu poželjni, bez obzira na to što ih i one mogu dobiti u pubertetu. Kada počnu da im izbijaju nausnice, mnoge devojčice osete se zbunjeno i ne znaju šta da učine – boje se da će ih nausnice učiniti neprivlačnim, a svakako ih ne žele. Naravno, ne pomaže ni to što ih vršnjaci i vršnjakinje mogu zadirkivati, naročito ako su nausnice izražene.
Istina je da nausnice praktično svi, i dečaci i devojčice (a kasnije, i muškarci i žene), smatraju neprivlačnim. Međutim, nausnice nisu nikakav razlog za paniku, pošto nije uopšte problematično osloboditi ih se. Kao i kod svih neželjenih dlačica, to je najlakše uraditi kozmetičkim voskom za depilaciju, a može i krema za depilaciju, samo što njeni efekti traju kraće nego kod voska.
Ukoliko se opredelite za kozmetički vosak, ima ga u svakoj parfimeriji i apoteci. Za prvi put ili prvih nekoliko puta ne bi bilo loše da to ipak obavite u kozmetičkom salonu, kako biste naučile kako se depilacija pravilno obavlja. Posle, kad "uđete u fazon", možete to uraditi i same kod kuće – ili, ako vam se tako više dopada, nastaviti da idete u kozmetički salon (depilacija nausnica je obično prilično jeftina, a retko kad je treba obavljati više nego jednom mesečno).
Ako se opredelite za kremu za depilaciju, i nje ima u svakoj parfimeriji i apoteci. Tu samo treba da se striktno pridržavate uputstva za upotrebu (nemojte da se "pravite pametne" i da kremu držite duže nego što piše na uputstvu kako biste joj povećali efikasnost – radi se o hemikalijama koje razgrađuju dlaku, onaj deo koji je već izrastao, tako da nikakav dodatni efekat ne postižete dužim držanjem na licu, osim što možete jako iziritirati kožu).
Za koji god od ova dva metoda da se opredelite, vaš problem sa nausnicama biće rešen vrlo brzo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.