Vaš – ili ipak ničiji?

Ponekad se desi da se dve drugarice zaljube u istog momka i da taj momak traži neko vreme da razmisli o svemu. Vreme prolazi, i jedna od drugarica nađe nekog drugog dečka. Postavlja se pitanje: šta se tada dešava?

Ono što bi devojka koja još uvek nema dečka volela da se desi je, naravno, da momak koji joj se od starta sviđao bude njen. I nije neobično da u takvoj situaciji devojka upravo to pomisli: suparnica je našla nekog drugog, dakle, ovaj je moj! Problem je što to ne ide baš tako. Zašto ne?

Zato što se i taj dečko u koga su prvobitno bile zaljubljene obe drugarice nešto pita, a on se još uvek nije izjasnio. Možda se njemu zapravo više sviđala ona devojka koja je našla drugog dečka, a bojao se da to prizna i tako povredi onu drugu. A možda ni za jednu od devojaka nije bio zainteresovan, ali mu se dopalo to što se dve devojke zanimaju za njega, pa je pokušao da neko vreme situaciju održi takvom – ili samo ne ume otvoreno da kaže „ne“.

Postoji, naravno, i mogućnost da će se zaljubljena devojka i njena simpatija „smuvati“. Kako znati šta će se desiti, kako znati kakva je situacija? Postoje dva načina.

Jedan je da devojka priđe momku i da ga pita kakve su joj šanse kod njega, da li želi da bude s njom. Drugi, i bolji način, jeste da devojka sačeka i vidi šta će momak da uradi. On zna da joj se dopada i da ona želi da bude s njim, dakle, ne mora da se plaši odbijanja – ako i on želi da bude s njom, sam će joj prići. Ovaj drugi način je bolji jer bi u slučaju prvog moglo da ispadne da ga ta devojka juri, ili da ga uzima zdravo za gotovo.

Dakle, ako ste u takvoj situaciji, sačekajte da vidite reakciju svoje simpatije – ako vam ne priđe, znači da ga ne zanimate, pa bi najbolje bilo da postupite kao i vaša drugarica i da nađete nekog ko odmah zna da li sa vama želi da bude ili ne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.