Vaša devojka ne podnosi vašeg najboljeg druga

Ljubav je veoma lepa, ali može da donese u život i neke komplikacije. Jedna od komplikacija koja se može desiti dečacima jeste da njihova devojka nikako ne može da smisli njihovog najboljeg druga.

U takvoj situaciji lako se može desiti da se osećate potpuno izgubljeno, naročito ako baš i nemate iskustva s vezama. S jedne strane, najboljeg druga znate već „sto godina“, delite mnoge super uspomene, mnoge zajedničke akcije, i zaista vam je stalo do tog prijateljstva. Uopšte vam se ne sviđa ideja da se odreknete najboljeg druga.

S druge strane, osećate se super što imate devojku. Ona vam se sviđa, lepo vam je s njom (kad ne reži na vašeg najboljeg druga). A ako nemate mnogo iskustva u vezama, teško da možete biti sigurni kako tu stvari idu. Možda će i drugi zbog devojke da se odreknu najboljeg ortaka?

U ovakvoj situaciji nije loša ideja da prvo pokušate da saznate zbog čega vaš drug smeta vašoj devojci. Možda je ona ljubomorna što još s nekim provodite vreme, ne samo s njom? Ako ni ona ne zna mnogo o vezama, moguće je da veruje da sada kada ste zajedno ni sa kim sa strane ne treba da se družite, da ste jedno drugom dovoljni. A možda i vaš drug radi nešto što njoj smeta, a da vi za to i ne znate – možda je provocira kad se vi udaljite, možda i flertuje s njom iza vaših leđa… Nije nemoguće ni da je vaš drug ljubomoran što niste konstantno s njim, kao ranije, i što više nema vašu nepodeljenu pažnju, pa onda, u nedostatku boljih ideja, pravi gluposti. Dešava se.

Uverili ste se da vaš drug ne radi ništa loše (ako radi nešto loše, raspravili ste to s njim i dogovorili se da to više ne radi)? Onda bi trebalo da svojoj devojci nežno objasnite da i vi i ona i dalje imate život van veze i da je vaš najbolji drug deo vašeg života. To nije sve – najboljeg druga ipak znate znatno duže nego nju i nemate nameru da prekidate prijateljstvo. Takva je situacija, a ako ona to ne može da prihvati, onda ni vaša veza neće moći da funkcioniše.

Ukoliko vaša devojka i vaš najbolji drug nikako ne mogu da nađu zajednički jezik, dobra je ideja da ih ne viđate u isto vreme i da se potrudite da svoje vreme organizujete tako da ni jedno od njih dvoje ne bude zapostavljeno na račun onog drugog. Više od svega što smo naveli nije u vašim rukama, pa se zbog toga ne vredi nervirati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.