Vaša drugarica flertuje s vašim dečkom

Flert je omiljena zabava mnogih, i mlađih i starijih, i u njemu najčešće nema ničeg lošeg. Međutim, to ne znači da je sasvim u redu flertovati s kim god vam padne na pamet, čak ni pod izgovorom „to je samo flert, ne mislim ja ništa time“.
Jedna od tipičnih situacija: vaša najbolja drugarica flertuje s vašim dečkom i on flertuje s njom, i to pred vama. To vam se nikako neće dopasti, bilo da ste puni samopouzdanja ili nesigurni u sebe. A neće vam se dopasti ni ako na vaše primedbe i drugarica i dečko kažu da to nije ništa, to je „samo flert“ – drugarica vas možda i podseti da vas je ona ohrabrila da priđete tom dečku i podsticala vas dvoje da budete zajedno. To bi, kao, trebalo da vas uteši i razuveri, ali je mnogo verovatnije da ćete se upitati da li vam je ona pomagala zato da bi vama bilo lepo s tim dečkom ili zato što se on dopada i njoj, a nije smela da mu direktno priđe, pa joj se ovo čini kao dobar način da mu se približi.
Povodom toga što su njih dvoje u nekoj meri (pitanje je kolikoj) simpatični jedno drugom ne možete ništa. Međutim, imate puno pravo da se pobunite što te simpatije iskazuju flertovanjem, i to još pred vama. Ovo ne znači da bi trebalo da flertuju vama iza leđa – znači da jedno s drugim ne bi trebalo da flertuju uopšte. Ne izmišljate ništa niti preterujete ako to zahtevate od njih; tražite nešto sasvim normalno.
Šta u takvoj situaciji? Dva razgovora. Jedan sa drugaricom, kad ste nasamo. Objasnite joj da vam prijateljstvo s njom mnogo znači, ne želite da je izgubite kao drugaricu, ali i da vam to što ona flertuje s vašim dečkom zaista smeta, da vas povređuje i da se osećate kao kreten dok ona to radi (odnosno, recite joj kako se tačno osećate dok se ona tako ponaša). Ako nakon tog razgovora ne prestane, imate dobar razlog da se upitate šta je njoj važnije, prijateljstvo s vama ili flert s tim dečkom.
Drugi razgovor bi trebalo da bude s dečkom, takođe nasamo. Objasnite i njemu kako se osećate kad on flertuje s vašom drugaricom (ili s bilo kim, što se toga tiče), i zamolite ga da to više ne radi. Ako mu je stalo do vas, učiniće kako ste ga zamolili. I dalje flertuje, iako ste mu rekli da vas to povređuje? Onda bi trebalo razmisliti da li i dalje želite da budete s momkom koji vam radi nešto za šta zna da vas boli i da se zbog toga loše osećate.
Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.