najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Vaša drugarica flertuje s vašim dečkom

Flert je omiljena zabava mnogih, i mlađih i starijih, i u njemu najčešće nema ničeg lošeg. Međutim, to ne znači da je sasvim u redu flertovati s kim god vam padne na pamet, čak ni pod izgovorom “to je samo flert, ne mislim ja ništa time”.
Jedna od tipičnih situacija: vaša najbolja drugarica flertuje s vašim dečkom i on flertuje s njom, i to pred vama. To vam se nikako neće dopasti, bilo da ste puni samopouzdanja ili nesigurni u sebe. A neće vam se dopasti ni ako na vaše primedbe i drugarica i dečko kažu da to nije ništa, to je “samo flert” – drugarica vas možda i podseti da vas je ona ohrabrila da priđete tom dečku i podsticala vas dvoje da budete zajedno. To bi, kao, trebalo da vas uteši i razuveri, ali je mnogo verovatnije da ćete se upitati da li vam je ona pomagala zato da bi vama bilo lepo s tim dečkom ili zato što se on dopada i njoj, a nije smela da mu direktno priđe, pa joj se ovo čini kao dobar način da mu se približi.
Povodom toga što su njih dvoje u nekoj meri (pitanje je kolikoj) simpatični jedno drugom ne možete ništa. Međutim, imate puno pravo da se pobunite što te simpatije iskazuju flertovanjem, i to još pred vama. Ovo ne znači da bi trebalo da flertuju vama iza leđa – znači da jedno s drugim ne bi trebalo da flertuju uopšte. Ne izmišljate ništa niti preterujete ako to zahtevate od njih; tražite nešto sasvim normalno.
Šta u takvoj situaciji? Dva razgovora. Jedan sa drugaricom, kad ste nasamo. Objasnite joj da vam prijateljstvo s njom mnogo znači, ne želite da je izgubite kao drugaricu, ali i da vam to što ona flertuje s vašim dečkom zaista smeta, da vas povređuje i da se osećate kao kreten dok ona to radi (odnosno, recite joj kako se tačno osećate dok se ona tako ponaša). Ako nakon tog razgovora ne prestane, imate dobar razlog da se upitate šta je njoj važnije, prijateljstvo s vama ili flert s tim dečkom.
Drugi razgovor bi trebalo da bude s dečkom, takođe nasamo. Objasnite i njemu kako se osećate kad on flertuje s vašom drugaricom (ili s bilo kim, što se toga tiče), i zamolite ga da to više ne radi. Ako mu je stalo do vas, učiniće kako ste ga zamolili. I dalje flertuje, iako ste mu rekli da vas to povređuje? Onda bi trebalo razmisliti da li i dalje želite da budete s momkom koji vam radi nešto za šta zna da vas boli i da se zbog toga loše osećate.
Srećno!

7 komentara
 1. Jeca Gogić

  Hm, čitam ovo i prisećam se situacije od sinoć… Veoma je bolna. Slična stvar mi se desila, možda jos gora… Dečko sa kojim sam u vezi nekih 6 meseci, što je relativno kratko, pozvao je mene i moju prijateljicu na večeru u svoj apartman, pošto on tamo voli da sedi. Veliki je hedonista i voli lepe i skupe stvari. Popili smo par boca vina i njih dvoje su počeli da flertuju, na šta su mi oboje predložili grupno vođenje ljubavi. Prekinula sam sinoć kontakt sa oboje, mislim da je tako ispravno 🙂 Nadam se da se slažete sa mnom 🙂

 2. Jovana P

  Tekst nije loš. Mislim da u tim situacijama ipak ne treba donositi prenagljene odluke – on mi više nije dečko, ona mi više nije drugarica i sl. A šta ako drugarica, koja zna da vam se neki dečko dopada, flertuje sa njim.

 3. Marija Lazović

  Ja se takođe slažem s tim da bi trebalo napisati tekst o tome kako se ponašati u situaciji kada vam je dečko ili devojka daleko! To je vrlo često danas i teško se podnosi, jer stalno mislite na nju ili njega, a ne znate šta u tom trenutku radi, da li misli na vas ili… Hvala!

 4. Kristina Ruskić

  Mislim da u ovakvim slučajevima razgovor ne pomaže! Da me moj dečko stvarno voli i da mu je stalo do mene, on nikada ne bi flertovao s mojom drugaricom i to preda mnom! A ni ta “drugarica” nije prava drugarica, jer da jeste, tako nešto sigurno ne bi uradila! Mislim da je u takvim slučajevima najbolje: riješiti ih se oboje!

 5. Miroslav Balaz

  Mislim da nije sve tako lepo kako izgleda. Trebalo bi napisati tekst o tome kad su dečko i devojka udaljeni jedan od drugog i više od 150 km. Kako da se ponašaju, da li da sumnjaju jedno u drugo i sve ostalo. Hvala unapred.

 6. Sanja Savić

  Ovaj članak je zaista super! Nadam se da će mnogima pomoći, jer im se sigurno to dogodilo ili će se tek dogoditi. Ja sam bila u ovoj situaciji i, verujte, nije nimalo prijatno! Srećno!

 7. Nataša Gajić

  Razgovor i dogovor! Ma kakvi! Flert je nešto instiktivno, kao ljubaznost, istina pretjerana, nešto što godi ako pali, a i kratkog je daha, ukoliko nije prešao u nešto više, dakle – naviku, jer u šta drugo i može da pređe obična igrica za neiskusne, dokone i, naravno, nezrele. To ne znači da je flert “bezopasan”, naročito kad se neosjetno pretjera u “zanosu” poslije “konstruktivnog dijaloga” i sve krene po zlu.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike