U trendu

Veze preko interneta (2)

Veza preko interneta je nešto što pre ili kasnije zainteresuje mnoge. Neki ih smatraju bezveznim, neki baš super, nekima su samo neobavezna zabava… Za flertovanje i ćaskanje internet je super, a što se ozbiljnijih veza tiče, može i to da počne preko interneta – ali samo da počne.
Neka ozbiljnija veza teško da bi bila ostvariva samo putem interneta, čak i ako su vaša osećanja jaka, jer ne znate stvarno ni ko je ta osoba s kojom komunicirate, ni da li se i ona oseća kao vi, ili samo folira. Nekima se dopada taj deo – to što o osobi s kojom imaju internet-vezu u suštini mogu da zamisle bilo šta, i ako se nikad ne sretnu u stvarnosti, da im te iluzije ne budu narušene, da ostanu uvereni u ono što su zamislili. Ovo može da bude opasno, utoliko što vam prilično otežava da jednog dana stupite u vezu s osobom od krvi i mesa koja se neće uvek ponašati onako kako ste vi zamislili.
Upoznali ste nekog preko interneta i želite da se sretnete negde i vezu nastavite uživo? Ima i toga, i nekad nastanu zaista lepe veze. Samo, prilikom prvih susreta budite izuzetno oprezni, nipošto nemojte na prvih nekoliko sastanaka ići sami, neka vaši roditelji znaju gde ste i s kim ste i kad se vraćate – moguće je da ćete se kasnije smejati takvom ponašanju, moguće je i da ćete se osećati malčice izblamirano jer tako postupate, ali je i to bolje nego da budete ozbiljno povređeni jer je osoba s kojom ste se sastali zapravo neki manijak.
Budite spremni za to da je, kad se uživo sretnete s nekim nakon internet-komunikacije, to vrlo blisko maltene počinjanju novog odnosa. Vi ste o toj osobi stekli neku predstavu, ona je stekla neku predstavu o vama, to se sve u nekoj meri razlikuje od pravog stanja stvari i zahteva izvestan period prilagođavanja. Ništa samo po sebi negativno, alu budite spremni za iznenađenja, i razočaranja su moguća, a sigurno neće sve biti onako kako ste očekivali.
Sve u svemu, veze preko interneta mogu da budu veoma interesantno iskustvo, bilo da ostanu samo u virtuelnom svetu, bilo da se nastave i uživo. Kao i u svemu u životu, neophodno je biti oprezan i ne uzimati ništa zdravo za gotovo. Izuzev toga, uživajte svom snagom!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)