U trendu

Voli da vam bude i najbolji prijatelj

Ima onih koji smatraju da se podrazumeva da će vam dečko biti i najbolji prijatelj, a ima i onih kojima se takva ideja nimalo ne sviđa. Što se momaka tiče, velikom broju njih se dopada da svojoj devojci budu i najbolji prijatelji.
Ne mislimo samo na situacije kada se devojka zaljubi u svog najboljeg druga, i on se zaljubi u nju, pa budu u vezi. Ne dešava se tako retko i da upoznate nekog novog dečka, dopadnete se jedno drugom, počnete da izlazite, i on ne želi da vam bude samo dečko, želi da vam bude i najbolji prijatelj.
Naravno, ni granice između prijateljstva i veze nije uvek lako striktno odrediti – i jedno i drugo uključuju neku vrstu ljubavi, međusobno poštovanje, podršku, razumevanje, provođenje lepih (nekada i manje lepih) trenutaka zajedno… Ono što momci uglavnom žele kad hoće da svojoj devojci budu i najbolji prijatelji jeste to da ta veza bude puna bliskosti, da se tu ne radi samo o izlascima, ljubljenju, maženju, seksu, statusu nekog ko može da nađe devojku, već da tu ima i veće emotivne bliskosti. To su obično i veze koje duže potraju, baš zbog te bliskosti – naravno, ako i devojka želi takav odnos; u mlađim godinama nije neobično ni ako devojka ili momak zapravo ne žele veću bliskost, već su više raspoloženi za istraživanje i eksperimentisanje, jer im je sve to još uvek novo i žele da istražuju, a pomalo se i plaše vezivanja.
Da ne bude zabune: velik broj momaka želi da svojoj devojci bude i najbolji prijatelj – ali ne i najbolja prijateljica. Neće ih oduševiti da sa devojkom idu u šoping, da s njom po ceo dan razmenjuju tračeve i u beskraj raspravljaju o raznoraznim sitnicama (ovo je uopšteno, naravno, ima i izuzetaka, dečaka koji vole šoping i/ili tračarenje, kao i devojaka koje ne vole takve stvari). Dakle, ono što ste do sada radile s najboljom drugaricom nastavite da radite sa njom, nemojte dečka terati na to – a ako dečko želi da vam bude i najbolji prijatelj, uživajte u tome, jer to znači da oseća da sa vama ima mnogo zajedničkog, da ste bliski na mnogim nivoima, i želi tu bliskost i da produbi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)