Voljena osoba se seli

Kraj školske godine je sa sobom doneo mnogo toga dobrog – letnji raspust, mesece bez obaveza, više vremena za druženje… Nekima je doneo i ne baš prijatnu stvar: voljena osoba se seli ili prelazi u drugu školu (iz srednje na fakultet, recimo, a vi ste mlađi i još uvek u srednjoj školi).
Nekada ćete ostati u istom gradu, samo više nećete biti u istoj školi. A nekada će voljena osoba otići u drugi grad, možda čak i u drugu zemlju. Ni u jednom od navedenih slučajeva nastavak veze neće ići glatko. Ne kažemo da će biti nemoguć, ali biće tu novih stvari.
Ako voljena osoba kreće na fakultet, a vi ste još uvek u srednjoj školi, to isprva ne deluje kao neki problem, ali kad jednom do tog odlaska na fakultet dođe, vidite da su se neke stvari ipak promenile. Ne samo to što više niste u istoj školi već što se način života studenta i srednjoškolca razlikuju. Drugačiji je raspored obaveza, može se desiti i da voljena osoba sad ima znatno više obaveza nego pre i, samim tim, manje vremena za vas. Pored toga, vaš dečko ili devojka će manje moći da pričaju s vama o školi, družiće se sa studentima (koji bi mogli srednjoškolce da smatraju klincima), dok su vaše društvo još uvek srednjoškolci… Ne želimo da vas uplašimo, samo je dobro biti svestan da će voljena osoba koja je počela da studira živeti na drugačiji način, družiti se s drugačijim ljudima, i samim tim, možete očekivati da će se u nekoj meri promeniti. Ljubav između vas dvoje, naročito ako je bila jaka, mogla bi da opstane, ali će biti neophodno prilagođavanje novonastaloj situaciji.
A ako se voljena osoba seli u drugi grad ili drugu zemlju, pa, tu nastaje klasični problem veze na daljinu. Ukoliko je veza zaista jaka, ako nije nešto površno, vredi pokušati s nastavljanjem. Neće biti lako, jer ćete najveći deo vremena provesti odvojeni; možete komunicirati putem telefona, porukica i interneta, ali to definitivno nije isto kao kad nekog možete da zagrlite, poljubite, mazite se s tom osobom…
U svim opisanim slučajevima doći će do krupne promene u vezi. Veza može da opstane, ako je jaka i ako obe strane to žele, samo je dobro unapred znati da će tu biti dosta prilagođavanja, učenja u hodu, novih momenata, biće i lepih i bolnih trenutaka… Ako ništa drugo, imaćete veoma zanimljivo iskustvo iz kojeg ćete dosta naučiti i posle kojeg nećete biti isti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.